Hakim Laref voetbalde nog bij SKN Sint-Niklaas.© EWT

Ex-profvoetballer én opvoeder die herhaaldelijk verkeersregels aan zijn laars lapt, krijgt nog maar eens rijverbod

Sint-Niklaas -

Hakim Laref, een voormalige profvoetballer die het grootste deel van zijn loopbaan bij SKN Sint-Niklaas speelde maar ook een vaste klant is in de politierechtbank, kreeg maandag in de politierechtbank een celstraf, een forse boete en opnieuw een rijverbod.

Ivan Elegeert

Laref was vele jaren een gevierd voetballer in de topjaren van SKN Sint-Niklaas. Maar als automobilist legde hij een veel minder fraai parcours af. Zijn strafblad is intussen rijkelijk gevuld met allerlei veroordelingen.

In februari en maart vorig jaar liep hij opnieuw tegen de lamp. Ondanks een nog lopend rijverbod werd hij in een maand tijd twee keer betrapt achter het stuur van een auto. Laref was op dat moment zijn rijbewijs al sinds juni 2022 kwijt en had nog geen examens en medische en psychologische proeven afgelegd om zijn rijbewijs terug te krijgen.

Echtscheiding

“Mijn cliënt heeft intussen zijn les geleerd en heeft al zijn examens en proeven afgelegd zodat hij opnieuw mag rijden”, zei de raadsman van Laref, die aan zijn advocaat had verteld dat hij zijn laatste veroordeling niet had ontvangen wegens een echtscheiding. Maar de raadsman moest toegeven dat die uitleg niet klopte omdat de man zelf de betekening van het vonnis eigenhandig had ondertekend voor ontvangst.

“Mijn cliënt heeft drie kinderen en staat nu in het onderwijs als zorgopvoeder in Sint-Niklaas”, legde de advocaat uit. Zowel de rechter als de openbare aanklager fronsten de wenkbrauwen. “Maar hij is ook nog voetbaltrainer in Kortrijk. Zijn auto is dus belangrijk voor hem”, aldus de advocaat.

Celstraf en fikse boete

De procureur eiste voor beide feiten telkens zes maanden celstraf, een jaar rijverbod en in totaal 16.000 euro boete, maar de rechter herleidde de vordering tot één straf: Laref kreeg 6 maanden effectieve celstraf, een boete van 8.000 euro en een jaar rijverbod. Als hij ooit weer met de auto op de baan wil, zal hij ook alle examens opnieuw moeten afleggen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER