© Twitter

Bijna 120 gevangenen ontsnapt uit gevangenis in Nigeria door zware regenval

Bijna 120 gevangenen zijn ontsnapt uit een gevangenis in Nigeria nadat een stortregen de omheining heeft vernield. Dat melden de Nigeriaanse autoriteiten.

jvh
Bron: BELGA

De hevige regen die woensdag uren aanhield, “verwoestte” het detentiecentrum van Suleja, een stad op zo’n veertig kilometer van de Nigeriaanse hoofdstad Abuja. Volgens de woordvoerder van de Nigeriaanse gevangenissen, Adamu Duza, vernielde de zware regenval de gebouwen en de beveiligende omheining. 

De vernieling leidde volgens Dazu tot “een ontsnapping van 119 gevangenen uit de inrichting.” Hij voegde toe dat het gevangenispersoneel en andere veiligheidsagenten tien van hen opnieuw konden oppakken. De autoriteiten zoeken nog naar de anderen.

Duza erkent de slechte staat waarin de Nigeriaanse gevangenissen verkeren. Hij wijt dit aan het feit dat de gevangenissen nog dateren uit “het koloniale tijdperk” en dat ze “oud en zwak zijn”. Volgens hem werken de gevangenisautoriteiten eraan om “alle verouderde faciliteiten” te vervangen.

De autoriteiten roepen de bevolking op om uit te kijken naar ontsnapte gevangenen en om alle verdachte personen te melden.

Ontsnappingen komen regelmatig voor Nigeria. Jihadisten of criminele bendes slagen er vaak in hun medestanders te bevrijden. In juli 2022 braken jihadisten binnen in de gevangenis van Kuje, een voorstad van de Nigeriaanse hoofdstad. Zij bevrijdden toen meer dan 800 gedetineerden, onder wie 60 van hun kameraden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER