6C mocht naar huis met de gegeerde Whizzkidstrofee.© rr

Klas 6C van lagere school De Basis Duffel wint de Whizzkids-finale in Walibi: “Ervaring om nooit te vergeten”

Duffel -

De finale van de Whizzkids-wedstrijd werd dit jaar in Walibi beslecht. Tien klassen uit het zesde leerjaar voerden in het pretpark opdrachten uit om zo de eindwinnaar te bepalen. Klas 6C uit De Basis Duffel ging uiteindelijk met de hoofdprijs aan de haal, als beste van meer dan 1100 klassen uit Vlaanderen.

Hélène Baccaert

Whizzkids bestaat al meer dan 25 jaar. Het is een wedstrijd die de ICT-vaardigheden van leerlingen test. Via internetzoekopdrachten in de klas puzzelen ze zich een weg naar de finale. Dit schooljaar startten meer dan 1100 klassen van het zesde leerjaar uit heel Vlaanderen aan de wedstrijd. Na een eerste ronde in de klas en een online halve finale, trok ook klas 6C van de Lagere school De Basis als één van de tien finalisten naar Walibi.

“Eens daar, moesten we in attracties op zoek naar codes, die verwezen naar vragen uit de vorige rondes. Er was ook een estafette met toetsenbord en muis door een deel van het park.’ In de namiddag stond nog een zoektocht met toffe opdrachten per twee of vier leerlingen op het programma”, zegt Xander Vermijlen, leerling van 6C. “Het was echt goed dat we als een team samenwerkten. Toch hadden we tijdens de opdrachten niet het gevoel dat we het bijzonder goed deden. We waren vooral wat zenuwachtig”, vult klasgenoot Jonathan Schafraet aan.

Trots

De prijsuitreiking vond plaats in het Tiki-Theater van Walibi. Daar werd 6C uiteindelijk als winnaar van het zesde leerjaar afgeroepen. “Toen onze naam werd afgeroepen leek het wel alsof je in een achtbaan zat. Ik besefte eerst niet dat we de wedstrijd ook echt gewonnen hadden”, zegt Elle Van Wijnendaele enthousiast. Ook Juf Ruut reageerde erg tevreden met het parcours dat haar klas heeft afgelegd. “Nog voor de finale was al ik al superblij en trots op de leerlingen. Ze hadden het al zo goed gedaan in de vorige rondes, dat het er niet toe deed of ze zouden winnen of niet. Maar uiteraard is deze overwinning een ervaring om nooit te vergeten.”

Lou Sels, die zich tijdens de wedstrijd toonde door zijn klasgenoten uitbundig aan te moedigen, was na afloop door het dolle heen. “Dit onthoud ik voor de rest van mijn leven! Als ik later kinderen heb, vertel ik hen zeker dat ik in het zesde leerjaar de Whizzkidsfinale heb gewonnen.” Na een lange dag trok 6C weer naar Duffel met de gegeerde Whizzkidstrofee, een laptop voor de klas, heel wat slimme gezelschapsspelletjes, ICT-leermiddelen en een vracht aan onvergetelijke herinneringen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners