VIDEO. Club Brugge-spits Igor Thiago in tranen naar de kant tegen Union na (zware?) blessure: “Kans is reëel dat hij niet meer speelt”

Igor Thiago (22) weende bij zijn vervanging. Het doet het slechtste vermoeden: Club vreest voor een zware knieblessure. In Brentford bidden ze mee.

Pieter-Jan Calcoen

Het ongeluk zit in een klein hoekje. Na een botsing met ploegmaat Antonio Nusa bleef Igor Thiago haperen in het gras. De Braziliaan probeerde nog even verder te spelen, maar zeeg opnieuw neer en greep naar de rechterknie. Een vervanging drong zich op: Nicky Hayen haalde zijn spits naar de kant.

De beelden die de televisiekijker vervolgens te zien kregen, deden hartzeer. Terwijl de Brugse artsen de knie van Thiago onderzochten, weende de aanvaller intens. Hij verborg zijn aangezicht onder zijn shirt. Dat doe je alleen maar als je wéét dat het een ernstige blessure is, lijkt ons.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nicky Hayen gaf op zijn persconferentie een update: “Ik dénk niet dat het een kruisbandletsel is, maar dat durf ik niet met zekerheid zeggen. Mij leek het eerder dat het mediaal ligament geraakt is. Het zag er in elk geval niet goed uit. De kans is reëel dat Igor niet meer zal spelen dit seizoen, maar we moeten de testen afwachten.”

Als Club effectief niet meer op Thiago kan rekenen in de laatste rechte lijn, dan is dat een groot gemis: hij is van grote waarde. Niet alleen met zijn doelpuntenproductie – hij zit in alle competitie samen aan 29 goals –, ook met zijn présence, diepgang en ongeremde werkkracht. Thiago is een voorhoede op zichzelf.

© Isosport

37 miljoen euro

Bij Brentford hebben ze ook een stevige gevloekt. De Premier League-club betaalde deze winter de recordsom van 37 miljoen euro om Thiago vanaf de zomer naar Engeland te halen, maar als het verdict na de scans tegenvalt, is het realistisch dat Thiago een deel van de voorbereiding en de seizoensbegin zal missen.

Thiago wilde Club door de grote poort verlaten. Toen hij zijn handtekening bij Brentford zette, had hij de sportieve leiding van Club beloofd dat hij niet zou vertrekken zonder een prijs. De Conference League wordt het sowieso niet meer, Thiago had nu zijn zinnen gezet op de titel.

Vermoedelijk zal Thiago die eindstrijd vanop de tribunes moeten volgen. Voor een voetballer is er niks frustrerender dan geen impact hebben. Of bieden de onderzoeken perspectief? In Brazilië, Brugge en Londen hopen alvast op een meevaller. Het zou een wereld van verschil kunnen betekenen.

© Isosport

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer