De Antwerpse Belgian Cat kon geen Spaanse titel aan haar palmares toevoegen.© Isosport

Geen Spaanse titel voor Antwerpse Belgian Cat Antonia Delaere (Salamanca) na verlies tegen Valencia in finale

Antonia Delaere heeft de finale van de Spaanse basketbal-play-offs met Salamanca tegen Valencia verloren. Dat na een 2-0-sweep. Geen eerste Spaanse titel dus voor de Antwerpse Belgian Cat. Na haar vakantie gaat de focus naar de Olympische Spelen in Parijs.

Patrick Ceulemans

Avenida Salamanca, dat met 26 op 30 nochtans op de eerste stek eindigde in de Spaanse LF Endesa en van het thuisvoordeel in de finale van de play-offs genoot, was afgelopen weekend niet opgewassen tegen Valencia. Vrijdag verloor Salamanca in eigen huis met 48-67 van Valencia. Antonia Delaere tekende voor 4 punten en 2 rebounds. Zondag won Valencia met 61-44 en was de titel meteen een feit. In die laatste match was Delaere goed voor 2 punten en 5 rebounds. Na een lang seizoen volgt voor de Antwerpse forward nu een korte vakantie. Half juni begint met de Belgian Cats immers de voorbereiding op de Olympische Spelen in Parijs (26 juli - 12 augustus).

Andy Van Vliet schittert met double-double in Poolse play-offs

Andy Van Vliet schittert dan weer in de Poolse play-offs (LKL). De 28-jarige Antwerpenaar (ex-Antwerp Giants) leidde Trefl Sopot met een indrukwekkende double-double (29 punten, 11 rebounds) in de vierde wedstrijd van de kwartfinale naar een 93-101-zege tegen MD Gornicza. Sopot plaatste zich met een 3-1 voor de halve finale.

Andy Van Vliet (rechts) plaatste zich met Sopot voor de halve finale van de Spaanse play-offs.© BELGAIMAGE

In de Italiaanse kwartfinales heeft de Antwerpenaar en Belgian Lion Retin Obasohan de eerste wedstrijd met Tortona verloren van Virtus Bologna: 92-80. Obasohan tekende voor 9 punten, 3 rebounds en 2 assists.

Thijs De Ridder heeft dan weer de laatste competitiewedstrijd in de Spaanse Liga Endesa betwist. De 21-jarige Antwerpenaar scoorde 3 punten en plukte 4 rebounds, maar verloor met Bilbao van Barcelona: 78-82. Na 13 op 34 eindigt Bilbao samen met Andorra en Zaragoza op een gedeelde elfde plaats en is het niet gekwalificeerd voor de play-offs. De Ridder mag nu uitkijken naar de NBA-draft, die op 26 en 27 juni plaatsvindt in New York.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal