Kan een Chromebook een laptop vervangen? In sommige gevallen wel.
Volledig scherm
Kan een Chromebook een laptop vervangen? In sommige gevallen wel. © Unsplash

Wat heeft een Chromebook dat een laptop niet heeft?

MultimediaHeb je echt een volwaardige laptop nodig, waarop je eender welke Windows- of Mac-app kunt downloaden en gebruiken? Of volstaat een Chromebook, waarmee je in essentie alleen maar op het internet kunt? Dit zijn vijf elementen op goed op te letten. 

11 reacties

  • Geert Vande Walle

    5 jaar geleden
    niets
  • Janna Boonstra

    5 jaar geleden
    Na 5 jaar kreeg ik op mijn chromebook geen ondersteuning meer en ze vragen je vriendelijk om een nieuwe te kopen. Waanzin !!!!!! Geen chromebook kopen dus.
  • Caroline De Backer

    5 jaar geleden
    Als IT-verantwoordelijke sinds 3 jaar 80 chromebooks in beheer. Ik werk thuis zelf op een PC maar enkel en alleen voor de grootte van het scherm. Ik gebruik geen enkele Windows-functionaliteit. Ik heb niets méér nodig om mijn werk uit te voeren (ook foto- en videobewerking). Het is wat aanpassen, maar werkt perfect.
  • Joris Vanderaert

    5 jaar geleden
    Ik blijf toch laptop nodig hebben. Maar ik kan me inbeelden dat meer mensen dan ze zelf denken prima met zo'n chromebook zouden verder kunnen. Enkel stel ik me vragen bij de user experience. Op PC zijn Google diensten goed te gebruiken maar het toch toch maar een gedoe binnen de Chrome browser om het makkelijk te vinden en te gebruiken.
  • Peter Buyck

    5 jaar geleden
    Ik merk ook een stevige prijsdaling van de chromebook. Ooit waren die even duur als lichtgewicht Windows-laptops. Een chromebook komt er in feite op neer dat je zoals vroeger werkt op de server. De moderne variant is 'laptop met wifi' vs de terminals in bedrijven...