© mia uydens

Spelers van K Massenhoven VC: "We voelen ons buitenspel gezet door eigen bestuur"

"We stonden vijfde in de competitie en hadden zelfs nog uitzicht op de vierde plaats. Dat het bestuur achter onze rug om algemeen forfait heeft gegeven, is laf en laag bij de grond", vinden de reserven van K Massenhoven V.

Kristin Matthyssen

Begin januari raakte bekend dat K Massenhoven VC na 72 jaar om financiële redenen stopt met herenvoetbal en alleen doorgaat met damesploegen. Zo komt er ruimte vrij voor hockeyclub Blackbirds. De dupe van deze beslissing waren de reserven en de eerste herenploeg, maar toch vooral de reserven, omdat dat lokale jongens zijn.

“Hoewel we de keuze voor het hockey aanvaarden en begrijpen, was het voor ons een bittere pil”, vertelt kapitein Laurens Verbiest (21) van de reserven. “Na de persconferentie kregen we spreekverbod. Het moest een 'hoera-verhaal' zijn zonder valse noten. Wij hebben ons daaraan gehouden, omdat we ons seizoen in schoonheid wilden eindigen. Door een reeks aanvaringen met het bestuur en in het bijzonder voorzitter Guido Van De Velde verkilde de relatie. Zo moesten we een document ondertekenen dat vastlegde we voort mochten voetballen als herenploeg voor Massenhoven onder een andere bond, op voorwaarde dat we onze medespeler Linus de Smet (35) zouden uitsluiten, omdat hij de zoon is van een bestuurslid dat opstapte. Zoiets kan en mag je een hechte vriendengroep niet opleggen."

Ook bij de laatste thuismatch van 10 maart liep er het één en ander verkeerd. "We mochten kiezen op welk veld we wilden spelen: het A- of het B-terrein. We kozen het A-terrein, maar kregen toch het B-terrein, dat soort kinderachtigheden. Na de match hadden wij geen zin om nog in de kantine iets te gaan drinken. Men beweert nu dat wij dit ook van de tegenstrever geëist hebben, wat onze tegenstrever zelf tegenspreekt”, zegt de groep.

Op dinsdag 13 maart ontdekte een ouder van een van de reserven bij toeval dat het bestuur achter hun rug algemeen forfait heeft gegeven voor de rest van het seizoen, met nog vier matchen te gaan. “Onfair, maar blijkbaar kan dit zomaar. Volgend seizoen spelen wij voor Pulderbos. Zelfs een mooi afscheid wordt ons niet gegund. We hebben onze laatste competitiematch gespeeld tegen Zoersel, zonder het te weten.”

Volgens voorzitter Guido Van de Velde toonden de reserven geen enkel respect meer voor het bestuur en in het bijzonder zijn persoon. “Ze zijn onbeleefd geweest, ik kreeg zelfs een middenvinger. Als ze als grote mensen de situatie hadden aanvaard en gedragen zoals de eerste ploeg dat doet, was dit nooit gebeurd. Dan hadden ze een mooi CV-gehad om bij een andere club te beginnen. De beslissing van het algemeen forfait werd door het héle bestuur genomen, niet alleen door mij. Ik wens Pulderbos veel succes met deze mensen. De eerste herenploeg speelt wel het seizoen nog gewoon uit.”