© REUTERS

IN BEELD. Olympische vlam gaat in Marseille aan land met heuse spektakelshow

De olympische vlam heeft woensdag aan boord van de historische driemaster Belem de Franse havenstad Marseille bereikt. Daar start een fakkeltocht door Frankrijk, die op 7 juni eindigt in het Bretoense Brest.

Marnix Taes
Bron: BELGA

Van 8 tot 17 juni gaat de vlam opnieuw de boot op voor een tocht langs de Franse koloniën Polynesië, Guyana, Réunion en Martinique. Op 18 juni legt ze aan in Nice en gaat het richting Parijs, waar het olympisch vuur tijdens de openingsceremonie op vrijdag 26 juli aangestoken wordt. In Griekenland, waar de vlam op 16 april in de Tempel van Hera in Olympia ontstoken werd, heeft de vlam er al een lange tocht opzitten. Daarna werd ze op 26 april overgedragen aan de organisatoren van de Spelen in Parijs. 

Woensdag werd voormalig olympisch zwemkampioen Florent Manaudou, na een zes uur durende maritieme show in de haven, de eerste fakkeldrager op Franse bodem. Hij werd afgelost door atlete Nantenin Keïta, voormalig paralympisch kampioene op de 400 meter sprint. De Franse rapper Jul kreeg vervolgens de eer om het olympisch vuur in Marseille aan te steken.

© AP

© AFP

© REUTERS

© AFP

© REUTERS

© AFP

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© AP

© AFP

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer