Greg Van Avermaet kreeg vorig jaar na Gent-Wevelgem nog kussen en een bos bloemen. Dit jaar zal dat niet meer het geval zijn.
Volledig scherm
Greg Van Avermaet kreeg vorig jaar na Gent-Wevelgem nog kussen en een bos bloemen. Dit jaar zal dat niet meer het geval zijn. © TDW

De bloemenmeisjes verdwijnen, geen kussen meer voor de winnaars dit voorjaar: "Beslissing past in de tijdsgeest"

WielrennenIn Australië werden de bloemenmeisjes vorig jaar al afgevoerd wegens te seksistisch en stigmatiserend. En komend voorjaar zullen ook de renners in België het zonder bloemen en zoenen moeten doen als ze een klassieker winnen. De podiummissen zullen immers niet meer van de partij zijn na de voorjaarswedstrijden van Flanders Classics, zoals de Ronde van Vlaanderen of Gent-Wevelgem.

174 reacties

  • Michel Gijbels

    6 jaar geleden
    Wie wil dit? Een kleine linkse minderheid die moraal ridder willen zijn en alles opdringen aan de rest die hier totaal niet mee bezig is. Hoe anti vrouw is dit? Dus hostessen hun job afnemen voor politiek correct te zijn?
  • Ronny de decker

    6 jaar geleden
    Men is gewoon zot
  • Etienne De Bondt

    6 jaar geleden
    Als ik als renner moest alleen, als eerste aankomen, ik stapte af en liet de overwinning aan een ander. Geen kussen en geen bloemen niet winnen.
  • jan Fleurackers

    6 jaar geleden
    Binnenkort ook geen danseressen meer naast de zangers, geen assistentes voor de goochelaars/illusionisten,....
  • Gaston Foubert

    6 jaar geleden
    Het is wel degelijk zo dat dit het gevolg is van de zo gezegde politieke correctheid en niet meer mag om bepaalde etnische groepen niet tegen de borst te stoten. Kijk naar de ronde van Dubai, Abu Dhabi, Oman ... mannen met baarden en lange rokken, dat wordt de mode!