© Photo News

Aanwinst Hannes Smolders telt af naar eerste match op het Lisp: “Lierse was altijd al de club van mijn hart”

Tenzij alle administratieve formaliteiten niet tijdig afgehandeld kunnen worden, staat Hannes Smolders vandaag een eerste keer mee op het oefenveld bij Lierse Kempenzonen. De 20-jarige verdediger is na Marvin Ogunjimi de tweede wintertransfer van de Pallieters en komt over van KV Mechelen.

KURT GULDENTOPS

Hannes Smolders zat bij KV Mechelen op een zijspoor. De centrale verdediger mocht vorig seizoen nog enkele keren proeven van de Jupiler Pro League met de Maneblussers, maar bleef in deze jaargang compleet in de anonimiteit. Net bij de club van zijn hart hoopt hij er weer uit te geraken.

Transfer

“Ik zat compleet op een zijspoor bij KV Mechelen”, geeft Smolders toe. “Ik ben intussen 20 jaar en moet aan spelen toekomen. Daar had ik in Mechelen geen uitzicht op. Dan moet je actie ondernemen en je openstellen voor alternatieven. Ik had eerder al contact met Urbain Spaenhoven om een overstap naar Rupel Boom te overwegen, maar nu hij bij Lierse zit, was het veel makkelijker om de knoop door te hakken. Ik polste al een aantal mensen die met Spaenhoven hebben samengewerkt en die waren unaniem positief. De combinatie Spaenhoven-Lierse heeft me helemaal overtuigd.”

Verleden

“Ik heb inderdaad een verleden bij Lierse, want ik was er twaalf jaar actief als jeugdspeler. Het was de periode van de Académiens en het was heel moeilijk om een perspectief te hebben op een plaats in het eerste elftal. Dat heeft me destijds doen besluiten om voor KV Mechelen te kiezen. Ik weet hoe gevoelig zo’n overstap ligt, maar ik had weinig keuze. Voor mijn ontwikkeling is het goed geweest, maar ik ben blij terug in Lier te zijn. Dit is de club van mijn hart. Ik was er vroeger zeven dagen op zeven. Ik stond naast de lijn naar het eerste elftal te kijken en droomde ervan er ooit zelf te staan.”

Lisp

“Het is altijd mijn ultieme wens geweest om op het Lisp te kunnen voetballen. Het is me nog nooit gelukt”, glimlacht Smolders. “In mijn jeugd was er destijds een paar jaar een tornooi op het Lisp, maar uitgerekend toen ik in die vereiste jeugdcategorie zou spelen, werd het tornooi niet meer in het Herman Vanderpoortenstadion afgewerkt. Ik tel de dagen af naar 19 januari en de eerste thuismatch tegen Seraing. Dan hoop ik erbij te zijn en mijn eerste stappen op het Lisp te kunnen zetten.”

Eens Kakker, altijd Kakker?

“Neen, ik verwacht geen negatieve reacties van de supporters van Lierse. Ze kennen hun geschiedenis en weten dat er op een bepaald moment heel weinig kansen waren voor de eigen jeugdspelers. Dan is het toch niet abnormaal dat ze beslissen om andere oorden op te zoeken? Kijk, mijn hart klopt voor deze club en dat zal ik ook bewijzen als ik aan spelen toekom. Ik hoop echt dat het een succesverhaal wordt.”

Toekomst

“Ik ben voor zes maanden gehuurd door Lierse en heb nog een contract voor volgend seizoen bij KV Mechelen. Maar we zien wel wat het wordt. Ik hoop hier lang te blijven en de opgang terug mee te maken. Want het is sowieso de bedoeling dat deze club stappen zet en opnieuw in de reeks speelt waar ze thuishoort. Het zou fantastisch zijn om daar deel van te kunnen uitmaken.”

MEER OVER Lierse K.