Het huis raakte zwaar beschadigd door de brand
Foto: Thijs Pattyn

Flakkadoodrijder opgepakt voor vermoedelijke brandstichting in huis van broer in Jonkershove

In Jonkershove, bij Houthulst, is een man opgepakt na een zware brand in het huis van zijn broer vanmorgen. De brand is wellicht aangestoken. De verdachte is de man die vorig jaar in Diksmuide een fietser van 62 doodreed onder invloed van de zombiedrug flakka. Hij was sinds half april vrij uit de gevangenis. Hij moet nog verhoord worden.

Brandweer Westhoek werd vrijdagmorgen rond half 10 opgeroepen voor een woningbrand in de Eendrachtstraat in Jonkershove. De bewoner was niet thuis. Er vielen geen gewonden, maar het huis brandde volledig uit. 

Brand aangestoken?

De buren merkten tijdens de brand iemand op in de buurt van de woning. Het parket bevestigt dat de brand vermoedelijk is aangestoken en dat er een verdachte is opgepakt. Maar het parket communiceert niet over de identiteit van de man. 

Andere bronnen bevestigen dat de opgepakte man de broer is van de bewoner van het uitgebrande huis. En dat hij de man van 32 uit Houthulst is die vorig jaar onder invloed van de drug flakka een fietser van 62 heeft doodgereden in Diksmuide. 

Vrijgekomen na veroordeling

De man was nog maar pas vrij uit de gevangenis. Op 15 april werd hij veroordeeld tot 5 jaar cel voor het dodelijke ongeval onder invloed van de zombiedrug. De helft van de straf was met uitstel. En omdat hij al 9 maanden in voorhechtenis had gezeten en dus al een derde van die 2,5 jaar effectief had uitgezeten, kwam hij vrij op de dag van z'n veroordeling. Hij moest zich van de rechter wel aan een aantal voorwaarden houden. 

De politie zal de verdachte nu zo snel mogelijk verhoren. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen