GEMEENTERAAD

GEMEENTERAAD. Openbare aanbesteding van 420.000 euro voor ontwerp Sportpark Tivoli in Borgloon

Borgloon
Meerderheid: Open VLD-Stroop (9), Vooruit (8)Oppositie: N-VA (2), cd&v (2)

Sportpark Tivoli: De stad gaat voor de ontwikkeling ervan een ontwerper aanstellen. Het betreft immers een groot project met twee kunstgrasvelden, het sportgebouw, omgevingswerken, ondergrondse sportschietstand, een bovengrondse boogschietstand, een cafetaria, dit alles op de sportsite Tivoli. Er is een raming mee gemoeid van 420.000 euro wat dus openbaar wordt aanbesteed. De raad keurt het voorstel goed.

Landschapspark: De erkenning van Hart van Haspengouw is goedgekeurd. Jaarlijks zal de stad 11.233 euro bijdragen aan het project en de ontwikkeling ervan, en dit tot en met 2029. De raadsleden keuren het punt goed.

Aankopen: Het stadsbestuur stelt voor om over te gaan tot de aankoop van twee bestelwagens met open laadbak die voorzien zijn van een eenzijdig kipsysteem en een bijbehorende materiaalkoffer. De raming bedraagt tussen de 90.000 en 95.000 euro, exclusief btw. Raadslid Wim Lambrechts (N-VA) vindt dat het bestuur beter eerst samen met de stad Tongeren een oplijsting maakt van het voertuigenarsenaal dat daar aanwezig is zodat eventueel overbodige aankopen kunnen worden vermeden. “We fuseren over enkele maanden en het zou te gek zijn om dan met teveel aan materiaal te zitten.”

Schepen van Financiën Eric Awouters (Open VLD-Stroop) stelt dat beide voertuigen broodnodig zijn omdat de busjes die nu op de technische dienst staan, stuk zijn of niet door de keuring geraken. De raad keurde het bestek goed, net als het bestek voor de aankoop van een elektrische bestelwagen voor de technische dienst. De raming hiervan bedraagt 35.000 euro, exclusief btw. (rudc)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer