Openluchtfestival Broek lokt steeds heel wat mensen naar het Vrijbroekpark.© Wannes Cré

Kunstenfestival Broek telt voor het eerst twee weekends: “Programma met zeer uiteenlopende voorstellingen”

Mechelen -

Het Broek Festival van kunstencentrum nona telt dit jaar twee weekends. Van 14 tot en met 16 juni en van 21 tot en met 23 juni vormt het Vrijbroekpark in Mechelen al voor de vierde keer het decor voor een festival vol podiumkunsten zoals dans en theater. De ticketverkoop is inmiddels gestart.

Stijn Van de Sande

LEES OOK: Vrijbroekpark zet wilde rozen in de kijker met wedstrijd en wandeling: “Bloemen hebben belangrijke ecologische functie”

Het openluchtfestival Broek is aan haar vierde editie toe en telt voor het eerst twee weekends. “We gaan naar zes dagen met tien zeer uiteenlopende voorstellingen”, zegt artistiek directeur Bart Vanvoorden van nona. “We mikken dit keer zowel op grote en uitbundige, als kleine en intimistische producties, met aandacht voor gevestigde waarden en voor jonge makers. Naar aanleiding van Construct Europe kreeg het programma ook een Europese tint.

Op het programma staat onder meer een dansvoorstelling van Voetvolk over de relatie tussen mens en natuur. Absurdisten Ruben Mardulier en Micha Goldberg zetten de regels van de Verkeerstuin dan weer op hun kop. Ook danseres Femke Gyselinck is opnieuw aanwezig, net als huisgezelschap Abattoir Fermé dat voor een primeur zorgt met Angst en walging aan de Belgische kust. Ook Het Zuidelijk Toneel & Theaterproductiehuis Zeeland uit Nederland brengt een verbluffende voorstelling.

Onder meer het gezelschap Voetvolk staat op het programma van Broek.© Danny Willems

LEES OOK: Drie tentoonstellingen voor de prijs van één tijdens Dag van Europa: “Speciale dag in stijl vieren”

“De vierde editie van Broek wordt een XL-ervaring, met maar liefst twee weekends vol theater, dans en verhalen”, zegt Kristof Calvo (Voor Mechelen) van Mechelen Feest. “Het is daarmee een waardevolle toevoeging aan het culturele leven in Mechelen en stadsfestival Construct Europe in het bijzonder. Door makers uit binnen- en buitenland uit te nodigen sluit het aan bij de missie van het festival: Europa en haar burgers dichter bij elkaar brengen.”

Live-uitzending

Openluchtfestival Broek vindt plaats tijdens de weekends van 14 tot en met 16 juni en van 21 tot en met 23 juni. Tijdens de eerste dag verzorgt Radio 1 er een live-uitzending van Culture Club. Zomerterras Bar Broek is opnieuw open voor iedereen, ook als je geen kaartje hebt. De volledige programmatie en alle info over de ticketverkoop kan je terugvinden op de website.

LEES OOK: Iedereen kan binnenkort legendarisch Mechels spookhotel ontdekken: “Wij willen ook buitenlandse bezoekers aantrekken”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners