Foto Photo News
Volledig scherm
© Foto Photo News

Redders aan de kust staan vanaf vandaag paraat voor hele zomer

In Nieuwpoort is vandaag het nieuwe reddersseizoen afgetrapt. Tot en met 16 september zal minstens één reddingspost in de tien kustgemeenten bemand zijn. Er zullen ook opnieuw 750.000 "anti-verdwaalarmbandjes" verdeeld worden.

2 reacties

  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Je zou politieker moeten worden Rudi De Groof, die zoeken ook altijd iets om over te zeveren.
  • Rudi De Groof

    6 jaar geleden
    Zijn dat 'plastic' zakje? En wat vindt Greenpeace van die Studio 100 armbandjes? En als de zee geen zwembad is, waarom hebben we dan redders nodig? En wat precies is een "intercommunale in het kader van de zesde staatshervorming"?
  1. Aantal zwartrijders bij De Lijn in vijf jaar meer dan 70 procent gestegen

    Aantal zwartrij­ders bij De Lijn in vijf jaar meer dan 70 procent gestegen

    Hoewel er meer controles zijn, is het aantal zwartrijders bij De Lijn in vijf jaar tijd met meer dan 70 procent gestegen. Dat blijkt vrijdag uit cijfers die Vlaams parlementslid Els Robeyns (Vooruit) opvroeg bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD), waarover ook Het Laatste Nieuws bericht. “De reiziger die netjes zijn rit betaalt, is zo de dupe van een beleid dat de aanpak van zwartrijders blijkbaar niet prioritair vindt”, stelt Robeyns.
  2. Nieuwe fietsomniumverzekering dekt nu ook lichamelijke schade na val. Hoeveel kost dat? En heb je zo’n omnium eigenlijk wel nodig?
    PREMIUM
    2

    Nieuwe fietsomni­um­ver­ze­ke­ring dekt nu ook lichamelij­ke schade na val. Hoeveel kost dat? En heb je zo’n omnium eigenlijk wel nodig?

    Voortaan is het mogelijk jezelf te verzekeren tegen de medische kosten na een onzachte aanraking met het asfalt. Parijs-Roubaix-winnaar Peter Van Petegem (54), nu als verzekeringsmakelaar aan de slag, bundelde zijn expertise voor de nieuwe fietsomniumverzekering van Callant Verzekeringen. “Met je beide armen in het gips zit je echt niet te wachten op zware medische kosten.” Dekt de nieuwe fietsomnium ook de zware kosten aan mijn gehavende tanden, en tegen welke prijs? Zijn er beperkingen? En is het ook iets voor jou? Van Petegem legt uit.