© ivan elegeert

Koning stuurt brief naar familie van oudste man van België na diens overlijden: “Diep respect voor zijn inzet”

Sint-Niklaas -

De familie van de vorige maand overleden Albert Van Raemdonck kreeg deze week een persoonlijke rouwbetuiging van niemand minder dan Zijne Majesteit Koning Filip.

Ivan Elegeert

LEES OOK. Oudste man van België (107) overleden in woonzorgcentrum in Sint-Niklaas: “Sociaal bewogen familieman met hart op de juiste plaats”

Van Raemdonck overleed op 21 april vorige maand op 107-jarige leeftijd in woonzorgcentrum Ennea in Sint-Niklaas. Hij was op dat moment de oudste man van België en was als oudste oud-strijder ook vele tientallen jaren actief in de Nationale Oud Strijdersbond en tal van andere vaderlandslievende verenigingen. Hij werd op 27 april in aanwezigheid van delegaties van tal van oud-strijdersverenigingen ten grave gedragen. (Lees verder onder de foto)

Heel wat vaderlandslievende verenigingen waren op de uitvaart aanwezig.© Gino Maes

Het was Patric Gorrebeeck, een goede vriend van Albert en zijn familie, die ook het Koningshuis op de hoogte bracht van het overlijden van Van Raemdonck. De familie ontving nu een persoonlijk antwoord van koning Filip, waarin hij zijn persoonlijk medeleven laat weten. “De vorst is getroffen door zijn indrukwekkende levensloop”, laat het Koninklijk Paleis via een brief weten.

“De vorst is getroffen door de indrukwekkende levensloop, jarenlange inzet als vaandeldrager van de Nationale Strijdersbond en deelname aan de 18-daagse veldtocht tijdens de Tweede Wereldoorlog van Albert Van Raemdonck”, staat te lezen in de brief van de Koninklijk Paleis. “Het heengaan van een oud-strijder laat de koning nooit onberoerd. Hij koestert een diepe erkentelijkheid voor iedereen die met gevaar voor eigen leven voor ons land gestreden heeft.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER