Veerle Bueds heeft de Bonheidense Cultuurpluim 2024 ontvangen.© RR

Veerle Bueds rijft Bonheidense Cultuurpluim binnen: “Vaste waarde in onze gemeente”

Bonheiden -

Schrijfdocent en theaterauteur Veerle Bueds heeft de Cultuurpluim 2024 van de gemeente Bonheiden gewonnen. “Een verdiende erkenning voor deze creatieve duizendpoot die ook buiten Bonheiden en Rijmenam haar culturele voetstap nalaat”, klinkt het.

“Veerle Bueds is een vaste waarde als je spreekt over cultuur in onze gemeente”, zegt schepen van Cultuur Mieke Van den Brande (CD&V). “Al zestien jaar geeft ze schrijfcursussen. Ze begeleidt ook de ‘Boekenbar met Bueds’, die onderdak geeft aan verschillende leesgroepen, en voorziet de gemeente van verhalen. Zo schreef ze dramateksten voor Open Monumentendag die werden opgevoerd door lokaal talent en bewerkte ze volksverhalen voor de digitale erfgoedwandeling ‘Nacht’ die werden ingelezen door Jaak Van Assche.”

Veerle is ook theaterauteur en publiceerde kortverhalen en microfictie in literaire tijdschriften. Sinds kort is ze redacteur van Katern, een artistiek-literair tijdschrift dat een themanummer maakte rond de Meurop-site in Rijmenam. “Als creatieve duizendpoot raakt ze aan vele literaire harten en stimuleert ze mensen van Bonheiden-Rijmenam maar ook ver daarbuiten om samen aan cultuur te doen”, zegt burgemeester Lode Van Looy (BR30). “Daarvoor verdient Veerle Bueds absoluut de Cultuurpluim.” (kvro)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners