Celien Deloof.© Joren De Weerdt

Ment gaat vanaf mei verder als twee aparte zenders

Een onverwacht afscheid in de Vlaamse mediasector. Na veertien jaar stopt Ment met uitzenden. Althans, in de vorm zoals we de zender kennen. Het blijkt immers dat de mensen achter Ment de zender ontdubbelen met twee nieuwe formats.

Ment was al sinds 2010 een muzikale themazender waar artiesten uit de lage landen opdoken. Zelfs de mindere goden die een videoclip hadden gemaakt, konden die er vaak uitzenden. Ment had een trouw publiek, maar veelal ook een stokoud. Die kijkers wil Ment zeker niet kwijt, maar men wil ook plek maken voor jonge artiesten.

Daarom is de eerste nieuwe themazender Mentpop. Dat wordt een zender waar de huidige lichting popsterren als Camille, Metejoor en Pommelien Thijs te zien en horen zijn. Daarnaast is er Ment55 voor de oudere kijkers. Terwijl het eerste net al op 1 mei de lucht ingaat, is het voor de 55plus-versie wachten tot zondag 5 mei. Niemand minder dan Hugo Sigal zal de zender boven de doopvont houden.

De gezichten van Ment onder wie Celien Herman, Eveline Cannoot en Amaryllis Temmerman blijven aan boord, maar er komen ook nieuwe gezichten bij als Laura Omloop en Anke Goergen.

Mentpop is bij alle providers te zien, Ment55 uitsluitend bij Telenet en Orange. (tove )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER