The Cherry Pops openen met een portie pure Rock ’n Roll Noeverrock.© rr

Coverbands bezetten podium van Noeverrock: “Je kan zelfs mee luchtgitaar spelen”

Boom -

In Boom maakt Noeveren zich klaar voor de zeventiende editie van Noeverrock op zaterdag 4 mei. Vanaf de namiddag brengen vier bands op de site van steenbakkerijmuseum ’t Geleeg de ambiance erin met een mix aan stijlen en hits.

“Dit jaar brengen de bands hoofdzakelijk covers, maar het wordt een gevarieerde mix van bekende liedjes”, kondigt medeorganisator Luc Zaman aan. “De eerste groep, The Cherry Pops, brengt het publiek vanaf 14 uur terug naar de jaren 50 en 60. Ze spelen twee uur lang nostalgische rock-’n-roll.”

“Aansluitend komen Mary & the Maniacs aan de beurt. Die hebben al een steviger, maar heel breed repertoire. Zo mag iedereen mee luchtgitaar spelen op een nummer van Status Quo.”

The Chalkheads, een jonge band uit de Kempen, brengen als enigen ook enkele eigen nummers. Zangeres Izaya nam eind vorig jaar nog deel aan Starstruck op VTM en schitterde met een nummer van Katy Perry.

Als afsluiter leidt Baco d’Or, een Antwerpse coverband, het publiek naar middernacht. Drummer Dirk speelt ook bij Arsenal en gastzangeres Dana is ook van de partij. Om de ‘dode momenten’ tussen de bands op te vullen, zorgt dj Zico voor de muziek. Voor de kinderen staat er naar goede gewoonte ook een springkasteel.

De toegang tot het festival is na al die jaren nog steeds gratis.(bar)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners