Brand in technische ruimte van Hasselts rusthuis: 30-tal bewoners preventief geëvacueerd

Zaterdagnamiddag rond 16.15u werd door een verpleegkundige een rookgeur opgemerkt op de bovenste verdieping van het Woon- & Zorgcentrum Salvator in Hasselt.

joge

“De brand is ontstaan door een technisch defect in een elektrisch paneel van het luchtbevochtigingssysteem op de derde verdieping van het gebouw. Het stroombord en de kast zijn volledig uitgebrand, wat zorgde voor een felle rookontwikkeling”, verduidelijkt kapitein Bert Thys van de brandweerzone Zuid-West Limburg.

Het verplegend personeel reageerde alert en zorgde dat meteen het brandveiligheidsplan werd uitgevoerd. “Op de tweede verdieping, net onder de getroffen ruimte, zijn een 30-tal personen preventief geëvacueerd. Het betrof een horizontale evacuatie van deze vleugel. De rook heeft zich echter niet verspreid doorheen deze compartimenten. Niemand raakte gewond”, stelt directeur Joeri Fabry van het Salvatorrusthuis.

Na een grondige detectie van de bovenste verdiepingen van het rusthuis kon iedereen tegen 17.30u terug naar zijn kamer worden begeleid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer