VIDEO. “Je bent gewoon een legende”: basketbaltalent zorgt voor emotionele beroering met prachtig afscheid

Onlangs vond de WNBA Draft plaats, waarbij de grootste vrouwelijke basketbaltalenten verdeeld worden over de twaalf ploegen. Superster Caitlin Clark werd als eerste gekozen en ging met de meeste aandacht lopen. Maar ook Nika Mühl hoorde haar naam. De Kroatische mocht als 14de naar Seattle. En dat heeft ze volgens zichzelf te denken aan één man.

Vincent Van Genechten

Mühl trainde al mee met de Storm, maar zakte toch nog eens af naar de University of Connecticut. Daar maakte ze de voorbije seizoenen furore, onder andere met supertalent Paige Bueckers naast zich. Mühl zocht er nog eens contact met coach Geno Auriemma, de man achter het succes van de Huskies. En het werd een afscheid om niet snel te vergeten.

“Gewoon dankjewel”, begon Mühl. “Je hebt mijn leven echt veranderd. En je impact… Ik denk niet dat je beseft hoe groot die is. Ik hoop dat je weet hoe uniek je bent en hoe speciaal je voor mij bent”. Auriemma: “Beschrijf je nu jezelf?”, aldus de Amerikaan, die Mühl verschillende records zag breken, waaronder die van meeste assists ooit voor de Huskies. “Je bent gewoon een legende”, aldus de Kroatische. “En niet alleen als coach. Voor mij ben je een legendarisch persoon en dat zal ik voor eeuwig koesteren.”

Seattle opent het voorseizoen op 6 mei, met een oefenpartij tegen de LA Sparks. Negen dagen later gaat het WNBA-seizoen van start. Mühl en de Storm treffen dan Minnesota.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© AP

© Getty Images via AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer