Marlin (24) belandt in zee waar het krioelt van de haaien: “Hadden nog gezegd dat het met je gedaan is als je daar invalt”

Marlin Wakeman (24) werkt al een tijdje op een boot en ging de ochtend van 26 april gezwind naar het werk. Maar toen hij aan boord wilde klimmen, zette hij een verkeerde stap en viel hij in het water van de haven. Water waar minstens twintig haaien rondzwommen. “Enkele dagen eerder hadden we onder collega’s nog zitten zeggen dat je daar zeker niet mocht invallen of dat het anders met je gedaan is”, aldus de Amerikaan die zwaargewond raakte. “En dat is precies wat er gebeurde.”

pjv

Het moment dat Marlin in het water terechtkwam, werd hij al vastgegrepen door een Caribische rifhaai die hem naar beneden trok. “Hij had me vast aan mijn been en trok me onder water”, getuigde Marlin toen hij het ziekenhuis mocht verlaten. “Maar toen liet hij los en kon ik weer naar de oppervlakte zwemmen.” De Amerikaanse twintiger kon de boot vastgrijpen, maar werd door een tweede haai gebeten voor zijn collega’s hem uit het water konden sleuren.

Marlin werd meerdere keren gebeten door de twee meter lange roofvissen en raakte zwaargewond aan zijn been. “Ik bloedde hevig en zodra de adrenaline wegebde, sloeg de pijn toe en viel ik flauw.” Hij werd in allerijl naar een lokaal ziekenhuis gebracht, waar zijn wonden snel verzorgd werden alvorens hij naar een ziekenhuis in Florida werd gebracht. “Toen ik het verhaal hoorde, verbaasde het me dat hij levend en heelhuids uit het water was geraakt”, aldus een van de dokters die hem behandelde. “Maar zijn verwondingen genezen snel en hij zal volledig herstellen.”

De jongeman is erg blij dat hij nog al zijn ledematen heeft, maar is niet van plan om zich door de haaienaanval te laten afschrikken en kijkt al uit naar het moment dat hij weer kan gaan varen. “Het is eigenlijk grappig dat ik gebeten werd door een haai door van de pier te vallen en in het water terecht te komen. Gelukkig kan ik het nog navertellen, maar het was een bizarre ervaring.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer