De feiten speelden zich af in De Loods, aan het Douaneplein in Mechelen.© Sven Van Haezendonck

Bodyguard deelt rake klappen uit aan bezoeker van feestje: parket eist vier maanden cel

Mechelen -

Een Nederlandse man riskeert een celstraf van vier maanden en een boete van 400 euro omdat hij een bezoeker van een fuif in De Loods in Mechelen zwaar had toegetakeld. De aanleiding: het slachtoffer droeg een ketting met een kruis en dat mocht niet van de bodyguard.

De feiten speelden zich af op 31 oktober 2021. Toen vond er in De Loods, aan het Douaneplein in Mechelen, een fuif plaats waar ook een Nederlandse rapper optrad.

Een jongeman was aanwezig op het vip-podium om van het optreden te genieten, maar een bodyguard van de rapper vond het niet kunnen dat de jongeman een ketting met een kruis zichtbaar droeg. “Hij vroeg aan de man om het kruis weg te doen en deelde dan zonder reden twee vuistslagen uit aan het slachtoffer. De jongeman vluchtte weg, maar moest nog meer klappen incasseren”, lichtte de openbare aanklager toe. “In het tumult raakte hij ook de ketting waarover alles ging kwijt. Een ketting met een grote sentimentele waarde voor het slachtoffer. Toen de politie ter plaatse kwam, stelden ze vast dat de jongeman een bebloed en opgezwollen gezicht had.”

Ontkenning

“Er is ook een filmpje opgedoken dat het verhaal van de jongeman bevestigde. Uiteindelijk kon de politie de verdachte identificeren. Het bleek om een Nederlander te gaan: Q.D. Hij kon na een tijdje verhoord worden, maar ontkende alles. Meer nog, hij zei dat het slachtoffer hem in een slecht daglicht probeerde te stellen. Volgens Q.D. wou het slachtoffer het podium niet verlaten en kreeg hij daarom een slag toegediend uit zelfverdediging. Verklaringen die volledig worden tegengesproken door de beelden.”

De advocate van het slachtoffer zei dat de ketting met kruis in kwestie - die uiteindelijk werd teruggevonden in de zaal - een ketting van haar cliënt zijn oma was en daardoor zo’n grote waarde had voor hem.

Q.D. liet verstek gaan voor zijn proces. Vonnis is er op 10 juni. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen