© ATV

Nieuwe fase heraanleg Handelslei van start: straat nu volledig afgesloten voor verkeer

Sint-Job -

De voorbereidende nutswerken zijn afgelopen, de heraanleg van de Handelslei gaat vandaag, donderdag, van start. De aannemer breekt daarvoor de hele rijbaan open. Dit betekent dat de straat volledig afgesloten is voor alle verkeer. Dat moet omrijden via de Sluisvijfbaan. Handelaars zijn te voet bereikbaar.

Elke Lamens

De aannemer breekt de bestaande rijweg en de fietspaden op, vanaf het kruispunt met de Brechtsebaan tot aan de inrit van supermarkt Aldi. De werfzone is nu afgesloten voor doorgaand verkeer in beide richtingen.

Het lokaal verkeer moet omrijden via de Sluisvijfbaan. Aan Sluis 5 regelen tijdelijke verkeerslichten het verkeer. Over het hele traject van deze omleiding geldt een maximumsnelheid van 30 km per uur. Ook voor fietsers is de Handelslei tijdelijk niet toegankelijk. Die moeten langs de oost- en westkant van de werfzone korte fietsomleidingen volgen. De bewoners binnen de werfzone ontvangen hierover ook een brief in de brievenbus.

De handelszaken zijn te voet bereikbaar. Parkeren kan bijvoorbeeld bij Aldi.© Elke Lamens

De handelszaken langs de Handelslei blijven tijdens deze eerste fase altijd te voet bereikbaar vanaf de publieke parkings in de buurt, aan de Frans De Meyerstraat of de Vaartlaan bijvoorbeeld. Dat geldt ook voor de handelaars op de omleidingsroute. De gemeente maakte en plaatste zelf aan de toegangswegen van de werken bordjes over de bereikbaarheid van de handelszaken.

Omleidingsroutes

Tijdens de werken blijft in de Kapelweg en Toekomstlaan alleen eenrichtingsverkeer toegelaten. Dat is niet steeds de kortste route, wel de veiligste voor de schoolomgevingen. Zo worden deze niet extra belast door het verkeer.

Op de omleidingsroutes passeert er veel verkeer. Om dat vlot en veilig te laten verlopen, geldt een snelheidsbeperking van 30 km per uur over de volledige omleidingsroute. Het gaat om een zone 30, aangegeven met zonale borden die niet aan elke straat herhaald moeten worden binnen die zone. De politie controleert op snelheid en bij overtredingen flitsen ze ook.

www.brecht.be/handelslei, wegenwerken@brecht.be

Tijdelijke verkeerslichten regelen het verkeer aan sluis 5. De Sluisvijfbaan is dé omleidingsweg voor wie Sint-Job wil bereiken.© Elke Lamens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV