Direct naar artikelinhoud
TV-tips

Wat een maand alcohol met uw lichaam doet: kom het vanavond te weten

Kat Kerkhofs wil alles tegelijk, vertelt ze in 'Tipsy'. "Dat zorgt voor chaos in mijn hoofd."Beeld VIJF

Je altijd al afgevraagd wat er zou gebeuren moest je een maand lang elke dag alcohol drinken? Kat Kerhofs en haar zus deden de test: u kan het resultaat vanavond bekijken op VIJF. Maar ook fans van duistere en griezelige films vinden vanavond hun gading op tv met twee gitzwarte films. Nog niets gevonden naar uw zin? U vindt de hele tv-gids hier.

Tipsy

Kat Kerkhofs, de vrouw van Dries Mertens, en haar zus Lyn wagen zich aan een ‘wetenschappelijk’ experiment waarin ze samen een maand lang aan de fles gaan. Wat doet dat met hun lichaam en geest? In de eerste aflevering bereiden ze zich voor op het experiment met een uitgebreide screening door professor Marc Sabbe, urgentiearts in het UZ Leuven. Na de medische tests vliegen ze er meteen in en gaan de zussen op café, maar het is duidelijk niet enkel fun en games. Na hun avondje stappen, onderwerpt professor Sabbe het duo aan enkele tests.

Om 20.35 uur op VIJF.

DM Zapt

Krijg het beste van tv en Netflix via Messenger

Onze gratis chatbot DM Zapt is de beste manier om nieuwe series en tv-programma's te ontdekken:

Ja, ik wil tv-tips!

Killer Joe

De 22-jarige drugdealer Chris wordt door zijn eigen moeder bestolen. Hij moet snel met geld op de proppen komen om zijn leverancier te betalen of hij is er geweest. Wanneer hij ontdekt dat zijn moeder een levensverzekering van 50.000 dollar heeft, contacteert hij Killer Joe Cooper.

Deze gitzwarte thriller was een van de eerste films waarmee Matthew McConaughey zijn imago als romantische held van zich af wilde zetten. Hij speelt de rol van Killer Joe, een huurmoordenaar die er plezier in schept mensen te terroriseren.

Om 20.40 uur op CAZ.

Last Days

Voor de laatste aflevering van haar reeks over ouder worden en sterven in verschillende culturen zoekt Lieve Blancquaert het dichter bij huis. Ze volgt het reilen en zeilen bij uitvaartcentrum Pues in Herent.

Om 20.40 uur op Een.

Succesrijk! Topondernemers in Vlaanderen

Nieuwe reportagereeks waarin Cathérine Moerkerke succesvolle ondernemers volgt. Ze werpt een unieke blik op het professionele en privéleven van onder meer Bart Verhaege en Wouter Torfs.

Om 21.40 uur op VTM.

Crimson Park

Schrijfster Edith Cushing trouwt met de victoriaanse aristocraat Thomas Sharpe en gaat met haar echtgenoot en zijn zonderlinge zus in hun geboortehuis wonen, een geheimzinnig, aftands pand. Daar wordt ze al snel geplaagd door geesten. Edith besluit de duistere geschiedenis van haar schoonfamilie uit te spitten.

Horrorfanaat Guillermo del Toro liet zijn fantasie opnieuw de vrije loop en dat resulteerde in een visueel overweldigend sprookje dat in scène wordt gezet door een schare aan topacteurs.

Om 22.25 uur op Q2.

Een volledig overzicht van de tv-gids vindt u hier.