© USA TODAY Sports via Reuters Con

Rory McIlroy wint voor de vierde keer het Wells Fargo Championship

Op de Quail Hollow golfbaan in het Amerikaanse Charlotte heeft de Noord-Ier Rory McIlroy voor de vierde keer in zijn succesvolle loopbaan het met 30 miljoen dollar gedoteerde Wells Fargo Championship gewonnen.

Belga
Bron: BELGA

De 35-jarige viervoudige majorwinnaar liep een slotronde van 65 slagen (zes onder par), de beste ronde van de dag, en dit na vijf birdies, twee eagles, een bogey en een dubbele bogey. McIlroy, de nummer twee op de wereldgolfranglijst, totaliseerde 272 slagen, twaalf onder par. Hij deed het daarmee vijf slagen beter dan de Amerikaan Xander Schauffele, die net als vorig jaar tweede werd. De Zuid-Koreaan Byeong Hun An kon beslag leggen op de derde plaats met acht slagen meer dan de winnaar. 

McIlroy, is ondertussen al aan zijn 40e professionele overwinning toe. Zijn vorige drie Wells Fargo-titels behaalde hij in 2010, 2015, 2021.

Adrien Dumont de Chassart wordt 40e in de Myrtle Beach Classic

Met een finaleronde van 69 slagen is Adrien Dumont de Chassart 40e geëindigd in de Myrtle Beach Classic (4 miljoen dollar) die plaatsvond op de Dunes Golf en Beach Club in het Amerikaanse Myrtle Beach, South Carolina.

De 24-jarige Waals-Brabander liep een slotronde van 69 slagen, twee onder par. Zo putte Dumont de Chassart vijf birdies weg waartegen hij drie bogeys op zijn scorekaart moest schrijven. Met zijn totaal van 277 slagen maakte hij in de eindklassement nog vier plaatsen winst. In de eindstand telde hij vijftien slagen meer dan de Amerikaan Chris Gotterup die zijn eerste overwinning mocht vieren op de Amerikaanse PGA Tour.

De 24-jarige Gotterup liep achtereenvolgens ronden van 66, 64, 65 en 67 waarmee hij na 72 holes 262 slagen telde, 22 onder par. In de eindstand deed hij uiteindelijk zes slagen beter dan zijn landgenoten Alistair Docherty en Davis Thompson, die de tweede plaats delen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer