Direct naar artikelinhoud

Zware ochtendspits door ongeval met zes wagens op Brusselse ring

Zware ochtendspits door ongeval met zes wagens op Brusselse ring
Beeld photo_news

Op de Brusselse binnenring is het vanochtend aanschuiven geblazen door een ongeval. In Grimbergen zijn rond 6.10 uur zes personenwagens betrokken geraakt in een botsing, zo is vernomen van het Vlaams Verkeerscentrum. Ondertussen is de rijbaan wel al een tijdje vrij, maar de files zijn nog niet weggewerkt.

Bij een ongeval in Grimbergen op de Brusselse ring ter hoogte van de aansluiting met de A12 raakten vanochtend zes wagens betrokken. Daarbij viel een gewonde. Drie bestuurders konden hun wagen aan de kant zetten, maar de drie andere voertuigen moesten worden getakeld. Gevolg was dat alle verkeer over één rijstrook moet.

Rond 7.15 uur was de verliestijd al opgelopen tot een uur. "Mensen die op de ring toekomen vanuit de richting Gent, moeten daar nog eens drie kwartier bijtellen", aldus Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum. Ook om 8 uur is de toestand op de ring nog verre van ideaal. De files lossen wel een beetje op, maar de opgebouwde hinder zal nog de hele spits aanslepen. Omrijden is intussen geen optie meer voor het verkeer op korte afstand.

Twitter bericht wordt geladen...

Ter hoogte van Ranst botsten vanochtend op E313 twee bestelwagens en een personenwagen. Het verkeer moest er over de busstrook rijden, waardoor pendelaars al vanaf Herentals-West moesten aanschuiven. Rond 7 uur werd de weg vrijgemaakt.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...