Recreatiedomein De Mosten krijgt er spectaculair klimparcours bij

Het stadsbestuur van Hoogstraten heeft de concessie voor het horecagedeelte in De Mosten in Meer toegekend aan Goodlife Cablepark. De nieuwe uitbaters willen met enkele investeringen het recreatiedomein nog aantrekkelijker maken. Wanneer de brasserie heropent, is nog niet geweten.

Ronny Van den Ackerveken

Het horecagebouw is sinds november gesloten. De vorige uitbater had nog een concessie lopen, maar heeft die eenzijdig opgezegd na een dispuut met het stadsbestuur. Een jury koos de familie Lenaerts van Goodlife Cablepark uit drie kandidaten als nieuwe concessionaris voor twintig jaar. “Met de vzw Buitenspel zijn we al tien jaar actief in De Mosten voor sportdagen en teambuilding”, vertelt Bram Lenaerts van Goodlife Cablepark. “De wakeboard-kabelbaan kwam er vier jaar geleden bij. Dat we binnenkort de uitbating van het horecagebouw gaan doen, maakt het gemakkelijker om een totaalpakket aan te bieden. Maar we gaan ook het nodige doen voor de dagjesmensen. Op het terras aan de zwemvijver komt een chill-outzone om de sfeer van een zomerbar te creëren. Het voorste gedeelte van de speeltuin wordt omgevormd tot een klimpark. Er moeten nog enkele dingen in orde gebracht worden, maar we zouden het graag in het begin van het zomerseizoen in gebruik nemen. Aan het klimpark komt een terras waar toeschouwers de klimmers kunnen volgen.”

© rr

Kruisbestuiving

De familie Lenaerts wil het horecagebouw zo snel mogelijk heropenen. Eerst moet nog een aantal dingen gebeuren. “De bedoeling is om de inrichting van het gebouw wat op te fleuren en een meer natuurlijke uitstraling te geven. De bezoekers moeten zich thuis voelen als ze iets komen eten of drinken. Met enkele frissere kleuren en ander meubilair krijg je al een heel andere sfeer. De polyvalente zaal blijft een open geheel voor onder andere feestjes. Daar willen we in de winter een kinderzone maken. Het ideale is om in het recreatiedomein tot een kruisbestuiving te komen van de aanwezige bezoekers. De fietser die even halt houdt om iets te drinken en gezinnen met kinderen die komen zwemmen”, zegt Bram Lenaerts.

Kampeerzone

Het investeringsplan en de visie van Goodlife Cablepark gaven voor het stadsbestuur de doorslag om de concessie toe te wijzen. “Voor de klantvriendelijkheid hebben de nieuwe uitbaters enkele mooie oplossingen uitgewerkt in het businessplan”, zegt schepen van Toerisme Roger Van Aperen (N-VA). “De brasserie wordt ingedeeld in diverse zones op maat van de klant.” De stad blijft de uitbating van de zwemvijver en de speeltuin zelf doen. Men gaat bekijken hoe de kampeerzone voor jeugdverenigingen verder kan ontwikkeld worden. Een investering in een nieuw sanitair blok staat op de planning.

www.treehouse-bar.be