Illustratiebeeld.© Shutterstock

Loslopende border collie veroorzaakt verkeersagressie in Helchteren

Houthalen-Helchteren -

Nadat een border collie het verkeer op de Kazernelaan in Helchteren in de war stuurde, gingen twee bestuurders met elkaar in de clinch. Dinsdag verscheen een 46-jarige Oudsbergenaar voor de rechter omdat hij een autobestuurder klappen zou verkocht hebben.

Geert Houben

Het was op 26 april 2022 dat de loslopende hond voor verwarring zorgde bij bestuurders. Er werd op de rem geduwd en ijverig geclaxonneerd. De bestuurder van een Kia stopte om vervolgens weer verder te rijden en opnieuw te stoppen. Een trucker uit Oudsbergen claxonneerde en toen begon de heibel. “Ik hield de hond in het oog. Daarom dat ik toeterde dat de border collie weg zou gaan”, verweerde de verdachte zich. Wat volgde was een in de rechtbank betwistte middenvinger van de Kia-bestuurder. De trucker stapte uit en ging verhaal halen. Door het open raam greep hij de bestuurder vast en zou hem twee klappen gegeven hebben. “Ik geef toe dat ik hem niet bij zijn kraag had mogen grijpen.” De slagen betwistte de man.

Lichte hersenschudding

Het openbaar ministerie had het over het toebrengen van slagen en verwondingen. Ook hield het slachtoffer een lichte hersenschudding aan de confrontatie over. Volgens de betichte zou de Kia-bestuurder hem aangevallen hebben met pepperspray. “Een busje is niet gevonden. Wel een spray met ruitenwisservloeistof”, aldus de procureur. Omdat een alternatieve afhandeling van de zaak mislukte, kwam het dossier alsnog voor de rechtbank. Rekeninghoudend met een blanco strafregister vorderde de procureur een werkstraf van 50 uur. De verdediging had het over machogedrag langs twee kanten en ontkende de vuistslagen. “Het is het ene woord tegen het andere. Zelfs een getuige waarvan sprake heeft het niet gezien en dan is er nog een eenzijdig medisch attest. Bovendien was het mijn cliënt die de politie heeft gebeld. Ik vraag de opschorting van straf.” Vonnis op 28 mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer