Willy Jacobs van Rio Club en organisator Ben Mouling kijken uit naar Oldskool Mechelen komend weekend.© Dirk Vertommen

Nachtleven uit jaren 80 en 90 komt opnieuw tot leven tijdens Oldskool Classics Mechelen in Rio Club: “Even je jeugd herbeleven”

Mechelen/Sint-Katelijne-Waver -

De Rio Club in Sint-Katelijne-Waver vormt op zaterdag 4 mei het decor voor Oldskool Classics Mechelen. Legendarische dj’s uit het nachtleven van de Dijlestad in de jaren tachtig en negentig verzamelen er voor een unieke reünie. “Die tijdsperiode is een onuitputtelijke bron van verhalen”, zegt organisator Ben Mouling.

Stijn Van de Sande

Zo’n vijf jaar geleden ging Ben Mouling van start met Oldskool Belgium, een concept waarbij hij het nachtleven uit de jaren tachtig en negentig terugbrengt. “Ik merkte dat er steeds minder feestjes en evenementen zijn voor veertigers en vijftigers”, zegt hij. “Daarnaast verdwijnen er steeds meer danscafés en dancings en is er een verschraling van het muziekaanbod. Via de Oldskool-evenementen wil ik wat tegengewicht bieden.”

Op zaterdag 4 mei zijn het de Mechelaars die opnieuw teruggeflitst worden naar de jaren tachtig en negentig. “Dat doen we in de Rio Club in Sint-Katelijne-Waver, want de meeste legendarische uitgaansplaatsen in de Dijlestad zijn jammer genoeg verdwenen. De Rio is de oudste dancing van het land. Het is dan ook de ideale plaats om nog eens te feesten en herinneringen op te halen. Want die periode vormt een onuitputtelijke bron aan verhalen.”

Tomorrowland

Op de affiche staat onder meer Willy Jacobs zelf. De discotheekeigenaar kruipt voor een keer terug achter de draaitafel en zal er zelf plaatjes opleggen. “En ook Kurt Verheyen is erbij”, zegt Mouling. “Hij is zowat de langst actieve resident-dj van de Rio Club en een vaste waarde op heel wat feestjes en festivals in de regio, maar bijvoorbeeld ook op Tomorrowland. Wie vroeger ging feesten in Mechelen, zal zijn jeugd zeker herbeleven.”

“Wie vroeger ging feesten in Mechelen, zal zijn jeugd zeker herbeleven”

Ben Mouling

Organisator Oldskool Classics Mechelen

Daar moeten ook de andere dj’s voor zorgen. “Zoals Wif Vanpoucke”, klinkt het. “Hij was uitbater van verschillende bekende platenzaken en draaide onder meer in de Sotscop, een zaak die wereldberoemd was in Mechelen. Hij haalde ook enorm grote namen naar de Dijlestad. Bands als U2 speelden er dankzij hem. Verder verwelkomen we met Erik ‘Djazzy’ Moons en Erik ‘Droppie’ De Rop nog twee dj’s die het Mechelse nachtleven jarenlang kleurden.”

Dj Kurt Verheyen kan niet ontbreken tijdens Oldskool Mechelen.© Dirk Vertommen

Met de Oldskool-evenementen wil Mouling de bezoekers op alle vlakken terugbrengen naar hun jeugd. “De fuiven en feestjes waren vroeger de plaatsen waar je je lief leerde kennen”, zegt hij. “Jammer genoeg hielden niet al die relaties stand, en dus zijn ook veel veertigers en vijftigers op zoek naar een nieuwe partner. Oldskool is in de eerste plaats een leuk evenement en geen datingbureau, maar we moedigen het wel aan om nieuwe mensen te leren kennen.”

Zo krijgen singles bij het binnenkomen een andere kleur van bandje. “Op die manier kunnen we hen een duwtje in de rug geven”, klinkt het. “Maar ook als je geen nieuw lief moet zoeken, is Oldskool Mechelen gewoon een leuk feestje waar je even volledig uit de bol kan gaan op de beste muziek van toen. Het is muziek die nu al lang niet meer op feestjes gedraaid wordt, maar bij ons met veel plezier nog eens van onder het stof gehaald wordt.”

Populair

Oldskool Classics Mechelen vindt plaats op zaterdag 4 mei in de Rio Club. Het evenement start om 21 uur. Alle info over de programmatie en de ticketverkoop kan je vinden op de website. “De kassa’s zijn open op de avond zelf, maar ook na vijf jaar blijven de Oldskool-feestjes duidelijk populair. Snel zijn is dus de boodschap”, aldus Mouling.

www.oldskoolbelgium.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen