AS Roma van Romelu Lukaku en Mile Svilar gaat door met clubicoon De Rossi

© AFP

Daniele De Rossi blijft ook volgend seizoen de coach van het Italiaanse AS Roma, zo bevestigde de club van Rode Duivel Romelu Lukaku en doelman Mile Svilar donderdag.

Bron: BELGA

De veertigjarige De Rossi kwam in januari aan boord als opvolger van de ontslagen José Mourinho. Het clubicoon kreeg toen een overeenkomst tot eind dit seizoen. “Na een meeting met onze coach op woensdag, kunnen we bevestigen dat Daniele De Rossi ook na dit seizoen de hoofdcoach van AS Roma zal zijn”, zo klinkt het donderdag in een mededeling van Roma-eigenaars Dan en Ryan Friedkin. “Hij heeft een positieve impact op de club.” De contractduur werd niet meegedeeld.

De Rossi speelde zowat zijn hele carrière voor Roma, alvorens begin 2020 zijn loopbaan af te sluiten bij het Argentijnse Boca Juniors. Nadien werd hij assistent van bondscoach Roberto Mancini bij de Italiaanse nationale elf, die in 2021 verrassend Europees kampioen werd. Vorig seizoen was hij een tijdlang coach van voormalig Rode Duivel Radja Nainggolan bij tweedeklasser SPAL.

Daniele De Rossi speelde voor Roma 616 wedstrijden en maakte 63 goals, en won met de ‘Giallorossi’ onder meer twee keer de Italiaanse beker (in 2007 en 2008). Met de Italiaanse nationale ploeg werd De Rossi in 2006 wereldkampioen. Hij haalde ook de finale van het EK 2012 en won brons op de Spelen van 2004. In totaal speelde hij 117 interlands (21 goals). 

Onder De Rossi is Roma opgeklommen van de negende naar de vijfde plaats in de Serie A, terwijl ze donderdagavond in de Europa League uitzicht hebben op de halve finales dankzij een 0-1-zege vorige week in de heenwedstrijd van de kwartfinales tegen Milan. Die vijfde plaats in de competitie is komend seizoen goed voor een stek in de voorrondes van de Champions League.

In totaal was Lukaku dit seizoen al goed voor achttien doelpunten en vier assists voor Roma, dat hem tot eind dit seizoen huurt van Chelsea. Daar ligt de Belgische topschutter aller tijden nog onder contract tot medio 2026, maar de verwachting is dat hij komende zomer andere oorden opzoekt.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen