© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Lierse Kempenzonen heeft tweede grote naam beet: “Ik heb iets met traditieclubs”

Lierse Kempenzonen heeft zijn tweede grote naam voor volgend seizoen beet. Goed een week nadat Yoni Buyens zijn schouders onder het nieuwe project op het Lisp zette, werd nu ook de ervaren Augusto Da Silva binnengehaald.

kurt guldentops

De 34-jarige Braziliaan komt over van Union, waar zijn contract niet werd verlengd. Niettemin speelde Da Silva het voorbije seizoen nog 32 wedstrijden voor de Brusselaars. In totaal was hij 93 matchen actief voor Union, waarin hij 21 goals scoorde. Da Silva staat bekend als een balvaste offensieve kracht, die flink wat zin heeft in zijn avontuur bij de Pallieters.

“Zo kom ik hier zestien jaar na datum toch nog terecht”, knipoogde Da Silva. “Lierse kwam aankloppen toen ik destijds bij Berchem voetbalde, maar ik koos uiteindelijk toch voor Harelbeke. Het is grappig dat ik nu alsnog mijn tenten op het Lisp zal opslaan. Al hoeft dat niet zoveel verbazing te wekken. Ik heb iets met traditieclubs. Denk maar aan mijn verleden bij Berchem, RC Mechelen en Union. Ondanks mijn 34 jaar ben ik ontzettend gretig. Het moet de ambitie zijn om de Pallieters terug naar 1B te brengen.”

Da Silva had bij de Brusselse club na de recente overname geen toekomst meer. Toen Lierse Kempenzonen kwam aankloppen, was zijn keuze snel gemaakt.

“Ik heb een goed gevoel bij dit project en geloof gewoon dat het goed zal ­komen. Lang nadenken hoefde dan ook niet. Ik kan hier prof blijven en het is dicht bij huis, want ik woon in ­Deurne. Bovendien heb ik de sfeer op het Lisp altijd weten te smaken. Het is een tof, gezellig stadion. We kunnen er samen iets moois van maken. Om die reden heb ik nu al de knoop ­doorgehakt. Ik had nog kunnen ­wachten op een club die hogerop speelt, maar ik wilde absoluut een ­volledige ­voorbereiding afwerken.”

Trainersknoop

Lierse Kempenzonen wil de komende dagen nog enkele inkomende transfers realiseren. Zo zat gisteren ook Koen Weuts aan de onderhandelingstafel, die een financieel voorstel kreeg. Voor hem wordt het kiezen ­tussen de Pallieters en het buitenland. Met Thomas Wils verlopen de onderhandelingen eerder stroef en wordt wellicht geen vergelijk gevonden.

De club uit Lier wil deze week ook de trainersknoop doorhakken. Vanavond staat nog een gesprek met een laatste kandidaat op het menu, waarna een definitieve beslissing zal genomen worden.

MEER OVER Lierse K.