© Reuters

DISCUSSIE. Vind jij dat rokers meer moeten betalen voor ziekteverzekering?

De verkiezingen zijn in aantocht, doorgaans het feest van het ideologische meningsverschil. Maar politieke partijen zijn het soms gewoon roerend eens met elkaar. Zo vindt geen enkele partij dat rokers meer zouden moeten betalen voor hun ziekteverzekering. Vind jij dat rokers meer moeten betalen voor ziekteverzekering?

red

In het Verenigd Koninkrijk ligt er een wetsvoorstel op tafel om vanaf 2027 de minimumleeftijd om tabak te mogen kopen ieder jaar met één jaar te verhogen. Dat voorstel heeft alvast een stemronde in het Britse Lagerhuis doorstaan. Aangezien die grens nu nog op 18 jaar ligt, zal in de praktijk iedereen die in of na 2009 is geboren nooit tabak kunnen kopen in het Verenigd Koninkrijk. Op die manier moet er na verloop van tijd een rookvrije generatie ontstaan over het Kanaal.

LEES OOK. Britten die geboren zijn na 2008, mogen straks (wellicht) nooit meer tabak kopen: Stichting tegen Kanker pleit voor gelijkaardig verbod bij ons

Ook in ons land pleit Stichting tegen Kanker voor een soortgelijke plan, maar de Wetstraat wil nog niet mee. Zo is ook te merken in de partijprogramma’s van onze politieke partijen. Geen enkele partij vindt bijvoorbeeld dat rokers meer zouden moeten betalen voor hun ziekteverzekering. Wat vind jij daarvan?

LEES OOK. Geen vleestaks, geen verplichte gemeentefusies en niemand wil de index afschaffen: hier zijn alle partijen het over eens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER