© wiva

© wiva

thumbnail: null
thumbnail: null

Ludieke stakingsactie aan Freinetschool De Toverfluit

Met de gevleugelde woorden op een spandoek aan de schoolpoort: ‘We hebben het nog nooit gedaan, maar we denken dat we het wel kunnen’ (foto), zijn de leerkrachten van de Freinetschool De Toverfluit vanmorgen aan hun staking begonnen. Alle leerkrachten waren er wel, maar les gegeven werd er niet.

wiva

“We staken vandaag op een ludieke manier,” zeggen de leerkrachten. “De ouders zorgen voor de opvang van de kinderen in de school zelf. Wij geven geen les, maar doen vandaag wel administratief werk.” Aan de schoolpoort hing alvast een spandoek met een slagzin die geleend werd van van Pippi Langkous. Heel herkenbaar voor zowel ouders en kinderen want het jaarthema van de school is dan ook Pippi Langkous.

Verschillende Zonhovense scholen waren vanmorgen trouwens dicht door de schoolstaking. Dat was onder meer het geval voor kleuterschool de Kleurdoos en enkele lagere scholen. Ook in de middelbare school SJB werd gestaakt In sommige scholen waren er wel leerkrachten aanwezig, maar gingen - zoals in de Freinetschool. - de lessen niet door

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer