Champions League

Einde verhaal voor De Bruyne en Doku: Real pleegt hold-up tegen Manchester City

Real viert na de winnende strafschop van Antonio Rüdiger.© REUTERS

Real Madrid heeft zich na strafschoppen voorbij een sterk Manchester City naar de halve finales van de Champions League geknokt. Kevin De Bruyne scoorde tevergeefs het enige doelpunt voor City.

78 minuten plus nog eens een halfuur lang in de verlengingen belegerde Manchester City het strafschopgebied van Real Madrid. De thuisploeg was overduidelijk de betere ploeg, maar Kevin De Bruyne en co. kwamen wel op achterstand tegen een hyperefficiënt Real. Rodrygo scoorde bij de eerste echte kans, na een openingsfase die goed op en neer ging.

Op dat moment was de wedstrijd twaalf minuten bezig en moest City na de 3–3 van vorige week het gaspedaal vol indrukken. Dat besefte ook Kevin De Bruyne, die dit keer wel in de basis stond en het voortouw nam bij de thuisploeg.

Real bleef de ruimtes klein houden en pleegde een heuse hold-up. De keuze om volop te verdedigen, bleek wel de juiste, want veel openingen vond City niet. Tot Jérémy Doku het veld betrad. De Rode Duivel dribbelde gretig op zijn flank en zorgde snel voor gevaar: hij passeerde Valverde en zette de bal scherp voor, waar De Bruyne de rebound in het dak van het doel schoot.

Belgische tandem

Een paar minuten later was de sterke, Belgische tandem daar opnieuw. Doku zette de aanval op en via Akanji kwam de bal tot bij de vrijstaande De Bruyne, maar dit keer mikte hij over. Real Madrid sleepte zo als bij wonder verlengingen in de wacht. Daarin was de beste kans tegen de gang van het spel in zowaar zelfs voor Rüdiger, maar hij mikte in één tijd nipt over. De penaltyreeks moest de beslissing brengen en die draaide dramatisch uit voor City. Missers van Silva en Kovacic bleken dodelijk, Rüdiger trapte Real naar de halve finale.

In München kon een geplaagd Bayern zijn seizoen nog wat redden door zich te plaatsen voor de halve finale. Het wipte het Arsenal van Rode Duivel Leandro Trossard na een zuinige 1–0-zege. (vva, blg)