Vijf Bonheidense streekproduten maken kans om in de toekomst de gemeente te vertegenwoordigen.© RR

Bonheiden lanceert zoektocht naar nieuw officieel streekproduct: “Inwoners hebben inspraak”

Bonheiden -

Het lokaal bestuur van Bonheiden zoekt naar een opvolger voor het ‘Bonheids bruiserke’, het streekproduct dat Bonheiden en Rijmenam officieel vertegenwoordigd. Vijf genomineerden krijgen tot en met 31 mei de kans om de inwoners te overtuigen van hun product.

In 2014 koos Bonheiden voor het eerst een streekproduct dat de gemeente representeert. Nu zoekt het lokaal bestuur naar waardige opvolging voor het ‘Bonheids bruiserke’, een gesmaakte praline van bakkerij-chocolaterie Van Bellinghen.

Nieuw is dat er gouden, zilveren en bronzen labels worden uitgereikt. “De uiteindelijke top drie willen we ook na de wedstrijd nog aandacht geven”, zegt schepen van Lokale Economie Bart Vanmarcke (Open VLD). “Zij kunnen het label meenemen in hun communicatie en/of op hun verpakking plaatsen als leuke extra.”

Stemmen op het nieuwe streekproduct kan via het participatieplatform 2820vraagt. “Omdat we de inbreng van onze inwoners hoog in het vaandel dragen, is er beslist inwoners een unieke stem te geven”, zegt burgemeester Lode Van Looy (BR30). “Via dit platform kan iedereen kennis maken met het verhaal achter de producten en de stemming volgen.”

De winnaar wordt officieel voorgesteld op maandag 17 juni. (kvro)

www.2820vraagt.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners