Direct naar artikelinhoud
Twitter

N-VA promoot 'diervriendelijk ontbijt'... met spek en worst

De flyer die op Twitter opdook over het ontbijt met Ben Weyts.Beeld rv

Op Twitter is vandaag een flyer opgedoken waarin minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) reclame maakt voor een diervriendelijk ontbijt. Alleen toont die flyer een worst, spek en een gebakken ei. 

Eerst was het nog onduidelijk of de flyer echt was, maar nu blijkt dat een lokale N-VA-afdeling uit de Kempen hem verspreid heeft. “De foute foto is helaas in de folder gesukkeld van de kleine N-VA-afdelingen van Ravels, Baarle-Hertog en Vorselaar", zegt Paul Van Miert, Vlaams volksvertegenwoordiger voor N-VA in Turnhout aan de Gazet van Antwerpen. "Vermoedelijk heeft de drukker een standaardbeeld bij de tekst van het ontbijt geplaatst." 

Alleszins is het niet de officiële folder voor het evenement. Op de officiële flyer zijn allerlei dieren te zien. "Er zullen wel spek en worsten op het ontbijt zijn", zegt Jeroen Van de Water, voorzitter van N-VA Kasterlee, "maar dan gemaakt met vleesvervangers. Het ontbijt is volledig vegetarisch."

Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) tweette ook al een reactie op het verkeerde folder. "Bedankt voor plotse bekommernis voor dierenwelzijn. Houwen zo."

De officiële flyer van het ontbijt.Beeld n-va