Direct naar artikelinhoud
UGent

Uitdagersduo trekt kandidatuur voor rectorverkiezingen UGent in

Weg naar (vice)rectorschap van de UGent ligt open voor Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe.Beeld BELGA

Karin Raeymaeckers en Patrick De Baets trekken hun kandidatuur voor de rectorverkiezingen aan de UGent in. De achtste stemronde had opnieuw geen winnaar opgeleverd. Volgende week vindt een nieuwe ronde plaats, waarbij de weg naar het (vice)rectorschap voor Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe open ligt.

Uitdagersduo Karin Raeymaeckers en Patrick De Baets heeft zijn kandidatuur voor de rectorverkiezingen aan de UGent ingetrokken. "Wij wilden de UGent'ers een positieve keuze bieden en hebben ook de hele campagne een positieve toon aangehouden", zegt Raeymaeckers aan De Morgen. "Maar met deze uitslag moeten wij de keuze van de kiezer aanvaarden. We nemen dit besluit in het belang van de universiteit."

Hoopvol

In de voormiddag maakte de universiteit de uitslag van de laatste stemronde bekend, waarbij Raeymaeckers en De Baets 39,75 procent van de stemmen behaalden. De universiteit organiseert volgende week maandag en dinsdag een laatste stemronde waarbij kiezers hun steun voor het duo Rik Van de Walle en Mieke Van Herreweghe kunnen uitspreken. Zij behaalden nu 60,25 procent van de stemmen en moeten in de volgende ronde niet langer een tweederde-, maar een gewone meerderheid behalen. De weg naar het (vice)rectorschap ligt dus open.

"We zijn erg gelukkig met het resultaat van vandaag", zegt Van de Walle. "Wij gaan hoopvol de volgende ronde tegemoet en we vragen alle medewerkers en studenten om nog één keer op ons te stemmen."