Direct naar artikelinhoud
TV-programma's

VTM haalt 'Blind Date' van onder het stof

Nathalie Meskens.Beeld VTM

VTM viert op 1 februari zijn dertigste verjaardag. Dat zal met de nodige glitter en glamour gebeuren, én met een aangepast programmaschema. Zo haalt de zender Blind Date weer van onder het stof. De iconische begintune, de wegschuivende wand, het koppeltje dat zwaait op de trap: alles komt terug. Alleen heet Ingeborg nu Nathalie Meskens.

De beginjaren van VTM, dat was Rad van fortuin, Wedden dat, Zondag Josdag, Cijfers en letters en Dallas. En Blind Date, de moeder aller datingprogramma's met Ingeborg als gastvrouw. 

Om de dertigste verjaardag van de commerciële zender te vieren, hebben VTM en productiehuis De Mensen Blind Date van onder het stof gehaald en zal de show na een opfrisbeurt een tweede jeugd beleven. De legendarische begintune blijft bewaard, net als de spelformule. Ook nu weer jagen singles op elkaar, en aan het einde loopt het kersverse koppel zwaaiend de trap op richting buitenlandse trip. 

Ingeborg presenteerde 'Blind Date' in de jaren 90.

De gastvrouw van Blind Date 2.0 wordt Nathalie Meskens (36). "Ik was in mijn jonge jaren een erg grote fan", vertelt Meskens. "Het enthousiasme van Ingeborg, de wand die opengaat, het zwaaiende stel: allemaal pure nostalgie die op mijn netvlies gebrand staat. Ik kijk er dan ook geweldig naar uit om zoveel jaar later zelf gastvrouw te zijn."

De Mensen

Dat uitgerekend De Mensen de nieuwe Blind Date gaat maken, is geen toeval. Het productiehuis, dat vooral bekend is van Blokken, Reizen Waes en Last Days, maakte eerder al een aantal reeksen van Mag ik u kussen?, een alternatieve datingshow met Bart Peeters. "We willen een ode aan het originele Blind Date brengen", legt VTM-programmadirecteur Davy Parmentier uit. "Met respect voor het origineel - de bekende wand, de trap - maar wel aangepast aan de tijd." 

"Het begrip 'daten' heeft in dertig jaar een enorme weg afgelegd", klinkt het. "Het moet leuk zijn, maar toch ook ernstig. Daten is niet om te lachen, maar de kandidaten kunnen best wel grappig uit de hoek komen. Gescripte vragen en antwoorden - zoals dat ooit het geval is geweest - zijn nu absoluut uit den boze. We leggen de lat voor de kandidaten, net als bij Blind getrouwd, heel hoog."

De Mensen
Beeld VTM