Julie Allemand moet aan de enkel worden geopereerd en is onzeker voor de Olympische Spelen in Parijs.© Icon Sportswire via Getty Images

Domper voor Belgian Cats: Julie Allemand moet met enkelblessure kruis maken over WNBA-seizoen en is onzeker voor Olympische Spelen

Antwerpen -

Pech voor de Belgian Cats en zeker voor Julie Allemand. De 27-jarige guard van de Belgian Cats staat met een enkelblessure drie tot vier maanden aan de kant. Het verdict: geen WNBA seizoen bij LA Sparks en onzekerheid voor de Olympische Spelen van Parijs.

Patrick Ceulemans

Julie Allemand, guard van de Belgian Cats, moet noodgedwongen forfait geven voor de rest van het seizoen bij haar Franse club ASVEL Lyon. In de wedstrijd tegen Saint-Amand liep Allemand een enkelblessure op. In samenspraak met de medische staf van Lyon en de Belgian Cats zal de spelverdeelster op korte termijn een operatie ondergaan aan de enkel.

Allemand staat voor een revalidatie van 3 tot 4 maanden. Het WNBA-seizoen met de Los Angeles Sparks zal Allemand noodgedwongen aan zich moeten laten voorbij gaan. De Waalse guard, die al bij Indiana Fever en Chicago Sky in de WNBA aan de slag was, tekende onlangs een contract bij de club uit Los Angeles.

“Haar deelname aan de Olympische Spelen in Parijs zal volledig afhangen van de revalidatie,” zegt Sven Van Camp, High Performance Manager van de Cats. “We hebben alle vertrouwen in de beide medische omkaderingen die Julie zullen begeleiden en eveneens in de keiharde werkethiek die haar zo kenmerkt. We duimen samen met haar én de ganse Belgian Cats-familie voor het beste scenario, maar de absolute prioriteit is een volledige revalidatie.”

Ook Nastja Claessens (pols), Kyara Linskens (knie) en Elise Ramette (schouder) zijn momenteel aan het revalideren van blessures. Half mei vatten de Belgian Cats, met in eerste instantie veel jongen talenten van de Young Cats, de voorbereiding op de Olympische Spelen in Parijs (26 juli-11 augustus) aan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer