Kantoorverhuurder WeWork lijkt bankroet te voorkomen na akkoord

Nieuws
WeWork lijkt een definitief bankroet te hebben afgewend. De werkplekkenverhuurder heeft een overeenkomst getekend met verschillende geldschieters voor een herstructurering van het bedrijf, dat ook locaties heeft in Nederland. Zij komen met zo’n 450 miljoen dollar over de brug, in ruil voor aandelen in WeWork.
anp
maandag 29 april 2024 om 19:02
Afbeelding
beeld anp

Een financieringsvoorstel van oprichter Adam Neumann werd afgewezen. Persbureau Reuters en zakenkrant The Wall Street Journal berichtten vorige maand over dat plan, dat erin voorzag dat Neumann WeWork voor 500 miljoen dollar zou terugkopen. Door dat voorstel gaat nu een streep. Volgens de nieuwe overeenkomst zal WeWork voor het grootste deel in handen komen van Cupar Grimmond, dat aangeboden heeft 337 miljoen dollar financiering te verstrekken. Een groep obligatiehouders van het bedrijf heeft verder ingestemd met financiering ter waarde van 112 miljoen dollar.

Onder Neumann groeide WeWork hard en kreeg het bedrijf een waarde van 47 miljard dollar toegedicht. Maar in de aanloop naar een beursgang van de kantoorverhuurder in 2019 werd duidelijk dat het bedrijf zwaar verliesgevend was door alle investeringen voor uitbreiding. De waardering van het bedrijf kelderde vervolgens. Neumann zelf kwam daarbij in opspraak. Hij gaf familieleden belangrijke posities binnen het bedrijf. Ook werd hij ervan beschuldigd met een eigen bedrijf vastgoed te kopen om die bezittingen vervolgens aan WeWork door te verkopen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Parijs stuurt extra troepen naar Nieuw-Caledonië na rellen

Frankrijk stuurt duizend extra agenten van de oproerpolitie naar Nieuw-Caledonië om de orde te herstellen na de rellen van de afgelopen dagen.

Afbeelding

Groep ambtenaren: verhuizing ambassade Israël extreem zorgelijk

Een verhuizing van de Nederlandse ambassade in Israël van Tel Aviv naar Jeruzalem is 'extreem zorgelijk'. Dat zegt een groep van ambtenaren, oud-ministers en (voormalig) ambassadeurs en diplomaten in reactie op het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB.

Afbeelding

EU onderzoekt verslavende werking Insta en Facebook op kinderen

De Europese Commissie denkt dat Instagram en Facebook kinderen verslaafd maken. Dat is tegen de Europese regels die internetbedrijven voorschrijven dat ze bijvoorbeeld kinderen moeten beschermen. De commissie heeft een officieel onderzoek ingesteld.

Afbeelding

Extra geld voor studenten die dupe zijn van leenstelsel

De aanstaande coalitie trekt ongeveer 1,4 miljard euro uit om studenten te compenseren voor het oude leenstelsel. Het gaat volgens het hoofdlijnenakkoord om een 'extra eenmalige tegemoetkoming'.

Afbeelding

COA: met intrekken spreidingswet grasveld Ter Apel weer dichtbij

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) maakt zich zorgen over het voornemen van de formerende partijen om de spreidingswet in te trekken.

Afbeelding

Universiteit Leiden kondigt 'stappen' aan in banden met Israël

De Universiteit Leiden gaat 'concrete stappen' ondernemen in de banden met Israëlische universiteiten. Welke maatregelen dat zijn, maakt de universiteit pas vrijdag bekend. Een woordvoerder wil er nu nog geen details over kwijt.