© Serge Minten

Wielrennen EK Limburg 2024

EK-cruiseboot van Fanclub Jasper Philipsen na anderhalve dag al uitverkocht

De Fanclub Jasper Philipsen zal zich op zondag 15 september middels een cruiseboot van Ham over het Albertkanaal verplaatsen naar de startplaats van het EK Wielrennen in Heusden-Zolder (Velodroom). Nadien zet het vaartuig verder koers naar aankomstplaats Hasselt.

Geïnteresseerden die graag willen meevaren van en naar Ham komen echter hopeloos te laat.

“Amper anderhalve dag hebben de tickets voor onze boottocht online gestaan. In geen tijd waren de 180 plaatsen op de Limburgia de deur uit”, verklapt Marc Lievers, voorzitter van de Fanclub Jasper Philipsen. “Aangezien de vraag groot is, zullen we ook bussen inleggen. Maar over die prijszetting moeten we nog nadenken. In Hasselt zullen we in de buurt van de slotkilometer een apart terrein inpalmen waar alle ingeschrevenen iedere seconde van de koers kunnen volgen, zonder om te komen van honger of dorst.”

Het EK wielrennen vindt plaats van 11 tot 15 september. Op de slotdag zullen de heren elite na 222,9 km over Limburgse wegen bepalen wie een jaar lang in de Europese sterrentrui mag fietsen. Op de definitieve selecties van de bondscoaches is het allicht nog een hele poos wachten. Maar dat Jasper Philipsen, winnaar van Milaan-Sanremo, voor eigen volk allicht één van de Belgische speerpunten zal zijn, lijkt erg waarschijnlijk. (roro)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer