© ph

Antwerpen wordt wakker onder dun sneeuwlaagje: winterse buien mogelijk tot deze middag

Er is een dun sneeuwlaagje gevallen en het voelt ijzig koud aan. Tot zover de vaststellingen voor deze 17 maart. De late winterprik valt mee, maar er wordt wel gewaarschuwd voor meer winterse buien, in Antwerpen tot deze middag.

ph, lbo

Op de weg valt de situatie voorlopig mee: “Om 6.30 uur is het op de meeste plaatsen in Vlaanderen droog”, klinkt het bij het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). “De wegdektemperaturen zijn tijdens de nacht positief gebleven. De sneeuw zal plaatselijk wel gladheid veroorzaken.” Het AWV vraagt weggebruikers dan ook voorzichtig te zijn. Er is de voorbije nacht 700 ton preventief gestrooid.

Het is zeer koud voor de tijd van het jaar: de maxima liggen tussen de -2 in de Hoge Venen en 2 in Belgisch Lotharingen. In de provincie Antwerpen schommelen de temperaturen rond het vriespunt. Er staat een matige tot vrij krachtige, ijzige wind uit het noordoosten.

Toch zal het nog veel kouder aanvoelen. “Omdat er een heel sterke wind van 5 Beaufort wordt verwacht, zal de gevoelstemperatuur dalen tot zo’n -14 graden”, klinkt het bij het KMI. Zaterdagavond en -nacht kunnen, vooral langs de Franse grens, nog wat sneeuwbuien vallen. Elders blijft het meestal droog met opklaringen en hoge wolkenvelden. Het gaat overal stevig vriezen met minima van -3 tot -7 graden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER