Geen oogstrelend voetbal meer: Dries Mertens en Napoli nemen afscheid van geniale bankier

© Photo News

Het zat er al een tijdje aan te komen maar nu is het ook officieel: Maurizio Sarri is niet langer coach van Napoli. Dat kondigde voorzitter Aurelio De Laurentiis zelf aan via Twitter. Die bedankte de ex-bankier voor zijn drie seizoenen bij de club, waarmee Sarri twee keer tweede en een keer derde werd. Sarri kreeg steeds lof voor het mooie voetbal dat Napoli onder hem bracht, onder andere van Pep Guardiola. De Italiaan wordt nu gelinkt aan Chelsea en kan ook naar Zenit. Carlo Ancelotti wordt zijn opvolger in Napels.

vtvn

“Ik bedank Maurizio voor zijn waardevolle bijdrage aan Napoli”, schrijft De Laurentiis op Twitter. “Hij heeft onze stad en alle fans van over de hele wereld plezier en prestige bezorgd door entertainend voetbal te brengen dat door iedereen bewonderd werd. Proficiat, Maurizio.”

Sarri werd in de zomer van 2015 aangesteld als coach van Napoli en leidde de club van Rode Duivel Dries Mertens naar twee tweede plekken en een derde plek in de Serie A. Dit seizoen vocht Napoli tot de voorlaatste speeldag om de Italiaanse landstitel, maar moesten de Napolitanen het onderspit delven voor Juventus. Volgens Engelse media zou Chelsea interesse hebben in de 59-jarige Italiaan.

Ancelotti

Carlo Ancelotti is de nieuwe trainer van Napoli. De Italiaanse vicekampioen, werkgever van Rode Duivel Dries Mertens, bevestigde zijn komst woensdagavond kort nadat clubvoorzitter Aurelio De Laurentiis Ancelotti's voorganger Maurizio Sarri had bedankt voor bewezen diensten.

Ancelotti zette in Napels een handtekening onder een contract voor drie seizoenen. "Ik ben heel blij en vereerd de coach te worden van een team uit zo'n unieke stad met ongelofelijke fans", zegt de Italiaan in eerste korte boodschap.

De 58-jarige Ancelotti zat zonder club nadat hij in september werd ontslagen bij Bayern München. Hij werd genoemd als nieuwe bondscoach van zijn land, maar bedankte onlangs voor die eer. De job ging uiteindelijk naar Roberto Mancini.

In het verleden had Ancelotti topteams als Juventus, Milan, Chelsea, PSG en Real Madrid onder zijn hoede. Hij won landstitels in Italië, Engeland, Frankrijk en Duitsland en mocht al drie keer de Champions League in de lucht steken, met Milan (2003 en 2007) en Real Madrid (2014).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen