© RR

Muziekacademie viert 75ste verjaardag met festival

Geel -

De stedelijke academie voor Muziek, Woordkunst-Drama en Dans in Geel blaast 75 kaarsjes uit op een grote verjaardagstaart. Dat gaat op zaterdag 4 mei gepaard met een dag tjokvol optredens van alle mogelijke klassen in de ‘muziekschool’, zowel binnen de eigen muren als op locatie.

Het was Renaat Van Tendeloo die op 21 april 1949 de gemeentelijke muziekschool oprichtte. Vanaf de eerste dag vond die een onderkomen in de gebouwen van de (toenmalige) gemeentelijke jongensschool in de Stationsstraat, waar de academie ook vandaag nog altijd gehuisvest is. Na verloop van tijd verdween de jongensschool, zodat de muziekschool het hele complex in gebruik kon nemen. In 1965 vervelde die naar de huidige academie.

Om die driekwart eeuw gepast te vieren, pakt de academie zaterdag 4 mei uit met een heus Academiefestival. “Het festival brengt een waaier aan ‘samen musiceren’ in de meest uiteenlopende vormen, smaken en stijlen. Een podium vol jonge strijkers, een pianist met een fluitist, een Jazz combo of toch liever zang? Die dag kan het allemaal”, klinkt het. Vanaf 10 uur tot ’s avonds laat kan je in de concertzaal en op de binnenplaats van de academie terecht voor meer dan tien (combi)concerten, waarbij de meest uiteenlopende muziekgenres de revue passeren. Ook in de toneelzaal (om 11 uur en 13.30 uur) en de slagwerkklas (11.30 uur) kan je optredens van academietalent meepikken. In cultuurcafé De Werft treden om 14 uur dan weer de collega’s van Jazz Pop Rock op. (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners