© Joris Herregods

Harmoniepark in Antwerpen opnieuw decor voor tuinfeest in belle époque

In het Harmoniepark kon de Antwerpenaar zichzelf een zaterdag lang terugflitsen naar de belle époque. Bezoekers verschenen verkleed op het appel. Dj Papa Mojito zorgde voor muziek uit de periode.

De belle époque situeerde zich tussen het eind van de negentiende eeuw en het begin van de Eerste Wereldoorlog. Het was een hoopgevende tijd. Welvaart en arbeidsomstandigheden namen toe. Het is ook de periode waaruit het historische gebouw in het Antwerpse Harmoniepark dateert.

Om die tijd opnieuw tot leven te laten komen, organiseert de stad jaarlijks een tuinfeest, inclusief picknick. Op het terrein stond een oude zweefmolen en was een parcours met retrofietsen aangelegd. Veel bezoekers droegen een steentje bij door verkleed naar het evenement te komen. Dj Papa Mojito zorgde met werk van de Franse componist Erik Satie zo nu en dan voor muziek uit de belle époque. Fanfare ’t Akkoord had majorettes meegebracht.

Op zondag 19 mei vindt in het Harmoniepark de Brasspartij plaats. Vier brassbands, orkesten die uitsluitend uit koperblazers en slagwerk bestaan, zullen het tegen elkaar opnemen. De optredens vinden plaats tot 19u.(grvr)

© Joris Herregods

© Joris Herregods

© Joris Herregods

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV