© zb

Machine vat vuur bij Loois afvalverwerkingsbedrijf: “Ondanks branddetectiesysteem van 20.000 euro”

In de Kanaalweg in Tessenderlo is dinsdagvoormiddag rond 10.30 uur een brand ontstaan bij Containers Maes aan het industrieterrein. De brand ontstond aan een machine in de loods. Enkele alerte werknemers merkten de brand snel op en verwittigden onmiddellijk de hulpdiensten. Zo kon erger voorkomen worden, het vuur was snel onder controle. Er vielen geen gewonden.

zb

De brand zorgde voor hevige rookontwikkeling en geurhinder in de buurt, maar de brandweer kon voorkomen dat het vuur zich verder verspreidde in de loods. Het vuur was snel onder controle, maar de machine moest wel nog een tijdlang afgekoeld worden door de brandweer. Het is nog niet duidelijk hoe de brand ontstond. Het industrieterrein werd ter hoogte van het bedrijf even afgesloten voor het verkeer zodat de hulpdiensten hun werk konden doen.

Het is niet de eerste keer dat er brand uitbreekt in het bedrijf. Zaakvoerder Yves Maes begrijpt niet hoe het kon gebeuren. “De brand heeft deze keer niets te maken met afval”, zegt hij. “Ik begrijp niet waarom de machine vuur heeft gevat. Waarschijnlijk zal dit het gevolg zijn van een technisch mankement. We hebben nochtans in de machine een branddetectiesysteem voorzien van meer dan 20.000 euro. Spijtig genoeg heeft dit systeem niet gewerkt. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. Maar mijn medewerkers zitten op dit moment hierdoor wel zonder werk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer