AP
Volledig scherm
© AP

Geraint Thomas klautert naar zege in korte maar vernietigende Alpenrit en neemt Gregs gele trui over

Tour de FranceDe korte maar helse Alpenrit was een kolfje naar de hand van Geraint Thomas (Sky). Op de slothelling van de dag knalde de Brit weg van zijn grote concurrenten en rolde hij Nieve in extremis op. Zoals verwacht is het gele rijk voor Greg Van Avermaet ten einde. Op de tweede col liet onze landgenoot begaan, Thomas is meteen de nieuwe leider. 

80 reacties

  • Dirk Van Den Bossche

    6 jaar geleden
    Voor onze grote kenner : Maarten Ducrot was 4de met de Nederlandse ploeg 100km ploegentijdrit op de OS in Los Angeles en dus geen Olympisch kampioen zoals Pedro weet te vertellen. En van koers kennen ze op Eurosport echt niets
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Juist Antoine, het is hem gegund maar een groot kampioen is hij in lange niet.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Ja Dirk Tuymans, ook op de universiteit is er vakantie. En het vraagt niet zoveel inspanning om onzin te weerleggen. Of een klare kijk te hebben op het gebeuren als men daartoe bereid is.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Wel Toeterke, niet zovelen. Die hebben allen blijkbaar beseft hoe dom het zou geweest zijn. Zoals Maarten Ducrot van de NOS zei (oud olympisch kampioen ploegkoers) : waar haalt die het vandaan? Koersen doe je niet alleen met de benen maar ook met verstand. Mis je een van beiden, tja dan loopt het verkeerd af.
  • Gaston Foubert

    6 jaar geleden
    Zitten ze hier met z'n allen op Sky te timmeren, maar hoe was het met de ploeg van Basso en andere leiders in een grote ronde. Die controleerden toch ook de koers en nu mag dat niet meer? En Serge, inspanningsastma is geen astma, weet waarover je praat.