© WH

DISCUSSIE. Vindt u de tramsporen in Antwerpen onveilig?

N-VA-lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt wil “op lange termijn” de Gentse binnenstad tramspoorvrij maken. “Er zijn veel onveilige situaties”, verdedigt ze haar voorstel. Ook in Antwerpen zorgen de tramsporen geregeld voor valpartijen.

“Ik heb zelf mijn voet gebroken door een val op de tramsporen, toen ik zeven maanden zwanger was”, zei Van Bossuyt gisteravond op een verkiezingsdebat in Gent. “Om maar aan te tonen dat het onveilig is. Dat weet iedereen die met de fiets rijdt in Gent.” Daarom pleit ze voor een ‘tramspoorvrij’ Gent, “op lange termijn”.

© JHS

Ook wie in Antwerpen rondrijdt met de fiets weet dat het opletten is met de tramsporen. Op bepaalde plaatsen, zoals aan de Groenplaats, kan je geregeld iemand tegen de vlakte zien gaan. Vooral als het regent worden de tramsporen gevaarlijk glad.

Vindt u dat er iets gedaan moet worden aan de tramsporen in Antwerpen? Moet De Lijn verdergaan in hun proefproject van een tijdje geleden, waarbij (ongebruikte) sporen werden opgevuld met rubber? Wat moet er volgens u gebeuren?

Reageer via onderstaand invulformulier. Een selectie van de reacties bundelen we donderdag in Gazet van Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER