Jonas Van Passel en Nathan Janssens wonnen de meispelen van Drieske Nijpers.© Liesbet van Zele en Machteld Heyrman.

Drieske Nijpers houdt traditionele meiviering: “Hopen jongeren enthousiast te maken”

Sint-Gillis-Waas -

Volkskunstgroep Drieske Nijpers uit Sint-Gillis-Waas heeft naar goede gewoonte haar meiviering gehouden op het pleintje van Tweehagen.

Al sinds 1969 plant Drieske Nijpers een meiboom, een versierde berkenboom die in stoet van het groepslokaal naar het terrein wordt gedragen onder begeleiding van de vendeliers. “Als volkskunstgroep vinden we het belangrijk dat we deze traditie nog steeds naar buiten brengen”, zegt Eline De Cock, voorzitter van Drieske Nijpers.

“Toen de vraag van de gemeente kwam om onze meiboomplanting open te stellen voor het grote publiek in het kader van de bloesemmaand, zijn we daar graag op ingegaan. Onze leden hebben de laatste jaren niet stil gezeten en hun kinderen enthousiast gemaakt voor onze vereniging. Vandaag zien we dat er toch een heel aantal van die kinderen en hun vrienden meedoen aan de optredens en jaarfeesten. Er werden dit jaar dan ook opnieuw meispelen voor kinderen georganiseerd. In de categorie 5-9 jaar won Nathan Janssens en in de categorie 10+ kroonde Jonas Van Passel zich tot winnaar. De vendeliers brachten nadien een eerbetoon aan de winnaars en er werd gedanst rond de meiboom.”  (yjs)

© Machteld Heyrman.

© Machteld Heyrman.

© Machteld Heyrman

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER