De meest gehate FBI-agent ter wereld en de hel van een buschauffeur

© *

“Als jij niet voor mij kiest, eet ik een stuk papier op.” Gers Pardoel, jurylid in 'The Voice Kids' wil koste wat het kost de 14-jarige Marylis uit Wijnegem in zijn team. Of de Nederlandse zanger tot die onsmakelijke daad moet overgaan, ontdek je vanavond om 20.40 uur op VTM. Maar er staat meer op het menu, zoals deze vier tv-tips.

tdl

Mee met de mannen van Bazart

Officieel bestaan ze bijna zes jaar, maar je mag zeggen dat de raket bemand door Mathieu Terryn, Simon Nuytten en Oliver Symons pas een kleine drie jaar geleden op snelheid is gekomen. Bazart heet hun trio en ze zijn zo populair geworden dat VTM er een “rockumentaire” aan wijdt. De camera’s volgen de heren naar Zuid-Frankrijk, waar het onder de zon prettig muziek schrijven is. In Loden hokken ze een paar dagen samen in een kleine opnamestudio, met een topproducer. Mathieu, Simon en Oliver praten over de hoogtes en de laagtes, de torenhoge verwachtingen en de druk en hun vriendschap.

Bazart - Het begin voorbij VTM 22.35 uur

De meest gehate FBI-agent ter wereld

Zes maanden lang zou FBI-agent Joe Pistone zijn leven aan de kant zetten voor een heilige missie: infiltreren bij de Bonanno’s, een van de vijf clans van de maffia in New York. Toen Pistone in 1981 door het FBI van de zaak werd gehaald, had hij zes jaar als Donnie Brasco geleefd en leidde dat tot de arrestatie en opsluiting van meer dan honderd maffiosi. De verfilming van Pistones verhaal in 1997 was niet meer dan logisch: Johnny Depp speelde Pistone, Al Pacino gangsterbaas Benjamin ‘Lefty’ Ruggiero. Joe Pistone leeft trouwens nog steeds. Hij kreeg een prijs van een half miljoen dollar op zijn hoofd, maar die liet de maffia vallen omdat de moord op een FBI-agent de maffia nog maar in de belangstelling zou zetten.

Donnie Brasco Canvas 21.20 uur

Een Russische agente met een raar stemmetje

In 1963 was het leven simpel: je stak het als westerling gewoon op de Russen. In deze tweede verfilming van de boeken van Ian Fleming krijgt James Bond (Sean Connery) te maken met de misdaadorganisatie Spectre, dat een levensbelangrijke decodeermachine heeft gestolen. In deze sfeervolle thriller maakt Desmond Llewelyn zijn debuut als Q, de man die Bond zijn speeltjes bezorgt. Blikvanger is ook de Italiaanse actrice Daniela Bianchi, die amper twintig was toen ze de Russische agente Tatiana Romanova vertolkte. Het Engels van Bianchi was wel zo bouwvallig dat de Britse theateractrice Barbara Jefford haar dialogen opnieuw insprak.

From Russia with Love Eén 23.30 uur

Fel vermagerd voor de hel

34 kilo vermagerde Filip Peeters om Marcel Van Loock te spelen, een buschauffeur die samen met zijn collega Wim Moreels (Axel Daeseleire) in een Marokkaanse cel belandt nadat in hun bus 350 kilo hasj wordt gevonden. De eigenaar van het busbedrijf zegt dat zijn chauffeurs er niets mee te maken hebben en bekent schuld, maar dat brengt geen zoden aan de dijk. In de gevangenis van Tanger gaan de twee door een hel. De film vertelt het waargebeurde verhaal van Pierre Stukken en Jan Dierick, die in 1996 hun hel beleefden.

De Hel van Tanger Caz 20.40 uur

Netflix en co

Nog niets gevonden waar je zin in hebt? Dan kan onze bingewatcher Michaël Temmerman de serie Maniac aanbevelen, die je sinds deze week in het Netflix-aanbod vindt.

Oscarwinnares Emma Stone ('La La Land', 'Birdman'), Oscargenomineerde Jonah Hill ('Moneyball', 'The Wolf of Wall Street'), 'The Leftovers'-ster Justin Theroux en 'True Detective'-regisseur Cary Fukunaga... Door de indrukwekkende cast alleen al is deze serie een absolute aanrader. En ook het verhaal intrigreert: Annie en Owen zijn twee vreemdelingen die elk om hun eigen redenen deelnemen aan een klinische test van een medicijn dat "alles van het brein" kan fixen. Van een mentale aandoening tot een gebroken hart. Zonder vervelende neveneffecten, zo belooft de fabrikant. Maar...

Maniac, seizoen 1 Neflix Vanaf 21 september

ook nieuw op Netflix

The Good Cop, seizoen 1, NetflixTony Danza, bij ons vooral bekend door zijn rollen in de series 'Taxi' en 'Who's the Boss?', speelt een aaibare, maar niet erg eerbare voormalige agent die nooit de regels volgde. Hij woont samen met zijn zoon TJ (Josh Groban), eveneens agent maar doodeerlijk en zowat het tegenbeeld van zijn vader.

Quincy, documentaire, NetflixEentje voor de liefhebbers van muziekgeschiedenis. Een intieme blik in het leven van Quincy Jones, al zeventig jaar lang "een natuurkracht in de muziekwereld. Begonnen als jazztrompetist, maar later ook een erg succesvol producer, arrangeur, talentenjager...Zo was hij de mentor van onder meer Michael Jackson, Oprah Winfrey en Will Smith. Het verhaal van een legende met een groot hart en eindeloze energie.

Keuze van de redactie

Video